Hur koppla in en stereo Amp till din lastbil

En eftermarknad bil stereoförstärkare kommer att lägga bas och tydlighet för din lastbilens stereo. Installera en förstärkare till bilens fabriken eller eftermarknaden stereoanläggning för att förstärka signalen till lastbilens högtalare. Förstärkta signalen kommer att innebära mer volym och klarare innehåll kontra beståndet systemet. Kontrollera att utsignalen från förstärkaren du har valt när den läggs till preamp utgång truckens huvudenheten är inom det acceptabla området av makt för dina högtalare. Saker du behöver
Skiftnyckel
Förstärkare kabelsats
Kabelstam adapter
Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på lastbilen för att komma åt batteriet.
2

Lossa skruvarna som håller fast varje batterikablarna till batteripolerna med en skiftnyckel. Den negativa batterikabeln (eller jordkabel) är svart och ansluter den negativa batterikabeln till ramen på lastbilen. Den positiva kabeln är röd eller täckt med en röd gummibeläggning över terminalen. Addera 3

Lyft båda kablarna från sina respektive batteripolerna. Placera jordkabel åt sidan av batteriet tills den installeras.
4

Placera ringen terminalen från förstärkaren kabelsats på den positiva batterikabeln inlägget. Placera den positiva klämman batterikabeln till den positiva batterikabeln över ringen terminalen. Dra den positiva klämman batterikabeln med skiftnyckel.
5

Ta bort säkringen inrymt i säkringshållaren på ringen terminalen tills installationen är klar.
6

Anslut (vanligen blå eller röd) nätkabel till ringen terminalen. Den 18-gauge strömkabel ingår i förstärkaren kabelsats.
7

Hitta en väg från motorrummet in i lastbilens förarhytt. Mata kabeln genom öppningen och in i passagerarutrymmet i fordonet. Flytta till insidan av lastbilen.
8

Ta beståndet stereo från instrumentpanelen stereo docka av lastbilen. Konsultera manualen reparationsinformation för instruktioner om hur man tar bort stereon och vad instrumentpanelen måste tas bort i det arbetet.
9

Kontrollera baksidan av stereon. Leta efter anslutning förstärkare ledningar försäljningsställen. Om ingen är närvarande, koppla stereo ledningarna från baksidan av stereon. Anslut lastbilens stereo ledningar kontakter i spetsen kontakter i ett kabelnät adapter
10

. Anslut sele adapter bly-kontakterna till motsvarande uttag på baksidan av stereon.
11

Anslut patchkablar (eller individuell signal och strömpåslag på kablar från förstärkaren kabelsats) till leder i kabelnätet adaptern. Se adapterns handbok för rätt placering anslutningspunkt för förstärkaren.
12

Mata patchkablar genom baksidan av truckens stereo docka och ner till golvet bakom instrumentbrädan. Återgå till stereon i stereo docka enligt anvisningar från reparationshandboken.
13

Lay kopplingskablarna längs passagerarsidan av bilen till den plats på förstärkaren. Gemensam plats val för förstärkaren är under passagerarsätet eller längs den bakre delen av passagerarutrymmet av lastbilen bakom sätet.
14

Dra strömkabeln från mul-väl på lastbil till bakre delen av hytten och längs baksidan av sätena till placeringen av förstärkaren.
15

Anslut elkabeln till ineffekt på förstärkaren.
16

Anslut patchkablar till signalen och turn-on bly ingångar på förstärkaren.
17

Anslut 16-gauge jordkabeln (ingår i förstärkaren kabelsats) till grundstötning produktionen nära makten uttag på förstärkaren. Dra jordledningen till en skruv eller bult nära förstärkarens läge och anslut kabeln. En korrekt jordning källa kommer att vara mindre än 18 inches från förstärkaren och direkt ansluten till ramen av trucken. Bultar på stolsjustering spåret är idealiska jordning källor.
18

Infoga högtalarkablar till förstärkarens högtalare butiker att matcha i antal de högtalare du önskar få den förstärkta signalen från förstärkaren. Dra högtalarkablarna till platsen (er) i högtalarna.
19

Ta bort högtalarna från fästena (som beskrivs i reparationshandboken) och koppla högtalarkablarna som kommer från bilens huvudenhet. Anslut högtalarkabeln från förstärkaren till ingångarna på högtalaren (s). Byt ut högtalaren (och högtalare lock) i sitt fäste per lastbilens reparationshandboken. Återgå till bilens batteri.
20

Byt grundstötningen kabelns klämma på den negativa batteripolen och dra åt skruven för att fästa kabeln till inlägget. Sätt i säkringen i ringen terminalens säkringshållaren.
21

Stäng truckens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81676.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.