Hur man byter bilstereon för en 1998 Dodge Ram Truck

Ägare av en 1998 Dodge Ram lastbil kan hitta behovet av att byta ut sin fabriksmonterade stereo däck för en rad olika skäl. En vanlig företeelse är en funktionsstörning lager däck. Du kan ha din stereo servas av en professionell ljudtekniker, men kostnaden för reparationen kan vända den totala kostnaden för byte. En annan vanlig orsak till att ersätta stereon är att uppgradera till en mer kompetent och mer kraftfull stereo. Du kan hitta ett brett sortiment av eftermarknaden stereoapparater som är kompatibla med Dodge Ram - modeller som kommer att leverera den prestanda som du önskar av din bil stereo. Saker du behöver
10-mm skiftnyckel (eller 10-mm hylsa och spärrskaft) katalog Trim panel borttagningsverktyg (om nödvändigt) katalog Kabelstam adapter
Skal adapter
Show Mer Instruktioner
1

Lyft huven på Dodge lastbilen och lossa muttern på den negativa batteripolen med den 10-mm skiftnyckel. Muttern håller den negativa batterikabeln till den negativa inlägg på batteriet. Flytta kabeln från ledningen inlägget tills installationen är klar. Flytta till insidan av Ram lastbil.
2

Grab den huvudsakliga instrumentpanelen på en av de övre hörnen. Dra panelen från instrumentbrädan med en måttlig mängd kraft. Om panelen är svår att dra ur instrumentbrädan, använd en trim verktygspanel bort att bända panelen från instrumentbrädan.
3

Ta bort de två 10-mm bultar på vardera sidan av stereo montering docka med nyckel eller hylsa och spärrskaft.
4

Dra fabriken stereo från instrumentbrädan och koppla bort kablar ansluten till den bakre panelen. Dra den svarta antennkabeln från FM-antennuttaget.
5

Anslut stereo ledningar i kabelnätet adapter.
6

Skjut fronten adaptern till stereon fäste av Dodge lastbilen. Fronten adaptern snäpper på plats när det sitter ordentligt i instrumentpanelen. Dra stereo ledningar, med ledningar anslutna sele adapter, genom fronten adaptern till framsidan av instrumentbrädan.
7

Anslut kabelnätet adaptern leder till motsvarande uttag på baksidan av eftermarknaden stereo . Koppla in antennkabeln i uttaget märkt "FM" på baksidan av den nya radion.
8

Skjut stereo till stereo docka via fronten adaptern tills den snäpper på plats.

9

Rikta den viktigaste instrumentbrädan panel på instrumentbrädan av Dodge Ram. Tryck ordentligt runt omkretsen att knäppa serien av klipp på baksidan av panelen på plats igen.
10

Placera den negativa batterikabeln klämma runt Dodge truckens negativa batteripolen bly. Dra åt klämman till posten med nyckeln. Stäng Dodge Ram huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81310.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.