Hur man installerar Door högtalare till en Four Channel Amp

När du har en fyra kanals förstärkare installerad är det dags att ansluta din dörr högtalare till det för premium sound. Nyckeln till att installera högtalare till en fyra kanals förstärkare är att veta att du har varje högtalare är ansluten till rätt utgång på förstärkaren. Någon variansen kommer att påverka din förmåga att balansera eller blekna högtalarna. Saker du behöver
Högtalarkabel
T-kranar
Wire crimpers
Eltejp
Visa fler instruktioner
1

bort stereon från streck på din bil. Bakom instrumentbrädan, hittar du de trådar som vi behöver för att ansluta dörren högtalarna till förstärkaren. Om dina kablar inte är märkta, måste du hitta ett kopplingsschema. Alla bilar är olika, liksom tråd färger. Du kan använda länken i resurs 1 för att hitta tråd färger för din bil.
2

Leta högtalarkablarna för din bil. Det kommer att bli en positiv och negativ för vänster front, höger front, vänster bak, och höger bak.
3

Avisolera i slutet av 8 bitar av högtalarkabeln. Du måste tömma ungefär en centimeter av av vardera sidan av kabeln. Tråden ska kunna nå från stereon till placeringen av förstärkare med lite slack.
4

Använd en t-tap för att knacka in högtalarkabeln du behöver bakom stereon. För att använda en t-tap, enkelt uttryckt mynningen av t-kranen över tråden du behöver skarva in. Använda tråd crimpers, eller en tång, pressa nedåt tills den låser sig. När den låser, metall käftar inuti bildar en förbindelse med tråden. Detta gör att du kan skarva, eller utnyttja en tråd utan att klippa det.
5

Skjut högtalarkabeln i den andra änden av t-tap och krama den med tång eller crimpers tills den bildar en tät tätning.
6

Tape de positiva och negativa kablarna tillsammans för varje uppsättning högtalare. Detta gör att du lätt kan identifiera dem när du ansluter dem till förstärkaren.
7

Anslut varje del av högtalarkabeln till sina respektive platser på förstärkaren. Förstärkaren kommer att tydligt markera vilken kanal är som talare. Varje talare får sin egen kanal, och inte två högtalare bör dela en kanal. Det enklaste sättet att säkerställa att du inte förstöra detta är att börja på ena sidan, och arbeta dig runt bilen. Till exempel, fram till höger (positiv och negativ), till höger bak (positiv och negativ), till vänster bak (positiv och negativ), till vänster (positiv och negativ).
8

Justera vinster till cirka 60 procent av sin maximala. Detta är oftast det sweet spot för de flesta ampere. Något om 75 procent bjuder för mycket distorsion, och är fruktansvärt för dina högtalare.
9

Vrid lågpassfilter av om din förstärkare har en. Interiör talare bör endast köras på högpass, och utan bass boost.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81252.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.