Hur att tysta en högljudd Auto Radio

Dämpande ett högt bilstereo får inte bara vara en fråga om att sänka volymen. Vissa stereoapparater kommer att plocka upp och spegla den elektroniska statiska i bilen och spela det i högtalarna, vilket kan orsaka en starkare ett mer irriterande ljud. Dessutom är vissa bilstereo system har equalizer-inställningar som kan göra volymen verkar starkare även om den stängs ner. Andra stereoapparater kan ha dåligt installerat, och en svag koppling eller blottade ledningar kan orsaka statiska ljud. Saker du behöver
Förstärkare
Elektrisk
tejp
Visa fler instruktioner
1

justera equalizern. Ibland vrida ner volymen innebär att vända ner en del av volymen. Den equalizer, som alla bilstereo har styr på ett minimum av bas, diskant, mellanregister (ibland), fader och balans. Den idealiska inställningen för fader och balans är att vara i mitten, fördela ljudet jämnt och inte främre vänstra sprängning alla ljud på föraren. Många bilstereo har kraftfulla equalizers Basboostern som är för mycket för vissa användare. Resultatet är högt bas på lägre volymer. Svaret är att helt enkelt skruva ner basen. Justera equalizerinställningarna tills de är på nivåer som passar föraren.
2

Kontrollera lösa anslutningar. Ta bort huvudenheten av stereo genom att bända bort streck runt den. Var försiktig för att inte skada instrumentbrädan. Titta på baksidan av stereo, om det installerades dåligt, kan det utsättas tråd. Blottade ledningar kan orsaka ett högt statiskt ljud. Wrap varje exponerad tråd i eltejp. Kontrollera att alla kablar är ordentligt på plats medan däcket är ute. Sätt huvudenheten igen och sätt tillbaka instrumentbrädan.
3

Lägg en effektförstärkare. Ibland dåligt gjorda bilstereo kommer att plocka upp det elektriska störningar i bilen. Detta beror delvis på att högtalarna inte får tillräckligt med ström. Högtalarna kommer ofta att bli starkare som motorvarvtalet och tystare när motorn inte arbetar hårt. Dessutom kan statiskt eller elektriskt surrande eller brummande hörs. Lösningen är att driva högtalarna med en extern förstärkare. Den externa förstärkare levererar konstant ström till högtalarna och lösa detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81999.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.