Hur Wire en Amp med Serial & Parallel

Många bilstereo entusiaster väljer att förstärka sin stereo med en eftermarknad förstärkare. Förstärkaren förstärker signalen från huvudenheten, vilket ger en klarare, fylligare och starkare ljud från bilens högtalare. Förstärkare kan kopplas till flera subwoofers via serie-eller parallellkopplade kretsar. Nyckeln till att besluta om att gå med serie eller parallell kabeldragning är i godtagbart impedansen på din förstärkare och hur många högtalare du ansluter. Serie kretsar orsakar varje högtalares impedans läggas samman, medan parallella kretsar delar impedansen med antalet högtalare. En konfiguration som resulterar i en impedans nivå inom området för din förstärkare är målet. Instruktioner
Ansluta högtalarna parallellt
1

Anslut högtalarkabeln till den positiva utgången på förstärkaren. Anslut kabeln från den positiva utgången på förstärkaren till den positiva ingången av den första talaren.
2

Anslut högtalarkabeln till den positiva ingången av den första talaren, och anslut den kabeln till den positiva den ingången på den andra högtalaren.
3

Anslut högtalarkabeln till den negativa utgången på förstärkaren. Anslut högtalarkabeln från den negativa ut för förstärkaren till den negativa ingången på den första talaren.
4

Anslut högtalarkabeln till den negativa ingången av den första talaren, och ansluta denna kabel till negativa ingången på den andra högtalaren. Addera Ansluta högtalare i serie
5

Anslut högtalarkabeln till den positiva utgången på förstärkaren. Anslut den högtalarkabeln till den positiva ingången av den första talaren.
6

Anslut en högtalarkabel till den negativa ingången av den första talaren. Anslut högtalarkabeln från den negativa ingången av den första högtalaren till den positiva ingången på den andra högtalaren.
7

Anslut en högtalarkabel till den negativa ingången av den andra högtalaren. Anslut högtalarkabeln ansluten till den negativa ingången hos den andra högtalaren till den negativa utgången på förstärkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81052.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.