Hur man installerar Subwoofers & Amp Wiring

Bilstereo entusiaster använder subwoofers och förstärkare för att balansera sin stereo sound. Den sub ger lägre toner av musik behövs för en fullständig klingande system, medan förstärkaren är nödvändigt för att skapa den signalstyrka för att tillräckligt driva bashögtalaren. Uppgradera din stereoanläggning med en förstärkare och sub kräver korrekt införliva ett kit förstärkare ledningar. Du kan anlita hjälp från en bilstereo tekniker eller du kan utföra kabeldragning själv att spara kostnaden för en professionell installation. Saker du behöver
Wrench
Förstärkare kabelsats
Drill
Gummigenomföring
Trim panel borttagningsverktyg
Skruvmejslar
Kabelstam adapter
Högtalarkabel
Visa mer instruktioner
1

Lyft bilens huv att få tillgång till batteriet. Lossa skruvarna som håller varje batteri kabelklämmor till sina respektive batteripolerna med en hylsnyckel eller tång. Ta bort varje av kablarna från batteriet.
2

Placera den negativa batterikabeln (svart, ansluta den negativa batteripolen till ramen av fordonet) åt sidan. Den negativa batterikabeln fungerar som en grund för bilens elsystem och bör kopplas ur för att förhindra en kortslutning i systemet eller en chock för operatören. Addera 3

Placera ringen terminalen ingår i förstärkaren kabelsats till den positiva batteripolen inlägget. Den positiva batteripolen är märkt med en positiv eller "plus" tecknet, och är vanligtvis täckt av en röd gummibeläggning. Ringen terminalen är nödvändigt att fastställa den oberoende kraftkälla som ger ström till förstärkaren.
4

Byt positiva klämman batterikabeln till den positiva polen, på toppen av ringen terminalen, och dra åt kabelns bult med skiftnyckel eller tång.
5

Ta bort säkringen från hållaren på ringen terminalen. Håll säkringen torrt och praktiskt för senare utbyte. Sätt kabelsats kabel strömförsörjning (ofta blå färg) in i ringen terminalen. Sök bilens brandvägg för ett inträde i kabinen.
6

Mata nätkabeln genom öppningen i brandväggen. Om ingen post hittas, borra ett hål i brandväggen på förarens sida av fordonet. Placera en gummigenomföring i nygjorda öppningen för att skona nätkabeln från skador. Flytta till passagerarens hytt.
7

bort bilens stereo däck. Konsultera manualen fordonet shop för borttagning förfaranden som är specifika för din bil märke och modell. Skjut huvudenheten från bilens stereo docka så att anslutningarna till utgångarna på baksidan av enheten är nåbar. Koppla stereo kabelanslutningar ansluten till uttag på baksidan av stereon.
8

Anslut bilens stereo ledningar kontakterna i kabelnätet adaptern leder. Anslutningarna kan endast göras på ett sätt. Anslut ledningsnätet kontakterna Adapterkabel till uttagen på baksidan av stereon däck. Anslut patchkablar till kabelnätet adaptern leder märkt "AUX" eller "AMP." Kabelstam adapter leder utan märkning kommer att ha diagram finns i deras medföljande handbok för vägledning.
9

Mata patchkablar genom baksidan av bilens stereo docka. Dra kablarna ner bakom instrumentbrädan på passagerarsidan av fordonet. Byt stereo däcket i bilens stereo docka. Installera enheten enligt anvisningarna i verkstadshandbok.
10

Förlägg patchkablar längs passagerarsidan av bilen och strömkabeln längs förarsidan till platsen av förstärkaren för att förhindra signalstörningar. Anslut nätkabeln till förstärkarens strömförsörjning. Anslut kopplingskablarna in i signalingångar på förstärkaren. Den exakta placeringen av ingångarna varierar beroende på förstärkare modell. Se förstärkarens manual för vägledning.
11

Anslut jordpunkten på förstärkaren till en skruv eller bult nära förstärkaren med jordkabel ingår i förstärkaren kabelsats. Välj en skruv eller bult som är kopplad till fordonets ram, helst 18 inches eller mindre från placeringen av förstärkare, för korrekt jordning.
12

Anslut högtalarkablarna till högtalarutgångarna på förstärkare. Anslut pluggas högtalarkabeln i den positiva utgången på förstärkaren till den positiva ingången på subwoofern. Anslut kabeln ansluten till den negativa utgången på förstärkaren till den negativa ingången på sub. Återgå till bilens motorrum.
13

Byt negativa klämman batterikabeln på bilens negativa batteripolen inlägget. Dra åt skruven på kabelns klämma med skiftnyckel eller tång. Byt ut säkringen i ringen terminalens säkring öppningen och stäng bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82702.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.