Hur koppla in ett extra batteri i en Bilstereosystemet

Installera ett system bilstereo är en av de första saker som många människor gör till sina fordon. När saker och ting blir mer komplicerade, och du pressar mer och mer effekt genom systemet, blir det nödvändigt att lägga till ett extra batteri till installationen. Genom att installera ett extra batteri i bilen, har du mindre makt frågor, aldrig oroa dig för att starta din bil och allmänt få en bättre upplevelse med systemet. I det här fallet är bilen en 1995 Chevrolet Silverado med dubbla batteri fack, men processen är densamma för alla fordon. Saker du behöver
Batteri
batteri isolator
skiftnyckel satt
Drill
självgängande skruvar | 12 fot av 2-mätare batterikabeln
2-mätare batteri klack slutar
Avbitare
Wire crimpers
Terminal VECKARE
10 fot av 18-gauge wire
Blue ringkabelsko
Blue Scotchlok kontakt
Tänger
12-volts testlampa
Visa fler instruktioner
1

Placera det andra batteriet i det sekundära batteriet facket.
2

Hitta en fast grund punkt på ram fordonet. Detta bör vara en bit metall med en bult genom att säkra kabeln.
3

Kör en sektion av batterikabeln från jordpunkten till den negativa batteripolen på det andra batteriet, och skär den på längden med avbitare. Skala av 1 cm från änden av kabeln med avbitare, och sedan crimp på en terminal änden på varje sida av kabeln använda terminalen crimpers.
4

Bolt batterikabeln till marken punkt på ramen med fast nyckel, och sedan fästa den till den negativa batteripolen med nyckeln också.
5

Montera batteriet isolator på fenderwell med borrmaskin och plåt skruvar. Kontrollera att det är på det ordentligt.
6

Kör ett avsnitt av 2-gauge kabel från pluspolen på det andra batteriet till den sekundära anslutningen på batteriet isolator, och kapas till önskad längd med avbitare .
7

Strip off 1 tum från slutet av kabeln med avbitare, och sedan crimp på en terminal änden på varje sida av kabeln använda terminalen crimpers.
8

Anslut pluspolen på det andra batteriet till tråden med den öppna änden skiftnyckel, och anslut den andra änden till den andra terminalen på batteriet isolatorn med samma metod.
9

Run en del av 2-gauge kabel från pluspolen på det första batteriet till den första terminalen på batteriet isolator, och kapas till önskad längd med avbitare.
10

Strip off 1 tum från slutet av vajern med avbitare, och sedan crimp på en terminal änden på varje sida av kabeln använda terminalen crimpers.
11

Anslut pluspolen på det första batteriet till tråden med den öppna fast nyckel, och anslut den andra änden till den första terminalen på batteriet isolatorn med samma metod.
12

Kör en del av 18-gauge wire från jordplint på batterifrånskiljare till jordpunkt för det andra batteriet. Sedan Skala ändarna med avbitare och pressa en ring på vardera änden.
13

Fäst 18-gauge wire till marken med fast nyckel, och anslut sedan den andra änden till marken på batterifrånskiljare med nyckeln också.
14

Kör en del av 18-gauge kabel från tändkabeln på frånskiljaren till fordonets insida.

15

Sond ledningarna under instrumentbrädan med 12-volts testlampa att hitta en tändkälla. För att göra detta, lägg testet ljuset på tråden och vrida om nyckeln i tändningslåset till "på." Om den tänds och slocknar sedan med nyckeln, har du hittat rätt tråd. Tråden från isolatorn till Scotchlok kontakten och runt tändstiftsledningen som du just hittat
16

Slide. Crimp ner kontakten med tången.
17

Skala den andra änden av 18-gauge wire och pressa på en ring terminal med hjälp av tråd crimpers. Anslut sedan den till tändkabeln på isolatorn med skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80713.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.