Installationsinstruktioner Pioneer bilstereor

Pioneer erbjuder en mängd olika ljud och video-mottagare för automatisk ljud-och multimediasystem. Populariteten av Pioneer däck härrör från deras förmåga att installeras i ett brett utbud av fordon och deras rykte som enheter kvalitet stereo. En tekniker på en eftermarknad återförsäljare kan installera din nya Pioneer däck, eller du kan utföra installationen själv och spara kostnader för arbetskraft. Säkerhet

Innan du ansluter eller kopplar bort stereokomponent, är det tillrådligt att du kopplar den negativa batterikabeln först. Den negativa batterikabeln, eller jordkabel, är den svarta kabeln som ansluter batteriet till ramen eller fordonets chassi. Lägga till eller ta bort stereo komponenter utan att koppla bort jordkabeln kommer att resultera i en kort i bilens elsystem och kan orsaka skada på komponenterna.

Använd en kryssmejsel eller 10mm skiftnyckel för att lossa bulten som håller kabelns klämma runt minuskabeln stolpen. Ta bort klämman från posten tills installationen är klar.
Rätt passform

Pioneer erbjuder enkel-och dubbel DIN mottagare. DIN är det vanliga sättet att mäta höjden på utrymmet i instrumentpanelen där en stereo eller video får kommer att monteras. Pioneer stereo däck är oftast finns i enkel DIN storlekar medan DVD och GPS navigering enheter är alltid dubbel DIN. Du kan köpa enstaka DIN frontplatta adaptrar för att installera en enda DIN stereo i ett utrymme som tidigare ockuperats av en dubbel DIN stereo. För att installera en dubbel DIN GPS eller DVD-enhet till en enda DIN utrymme, måste du först ändra öppningen i instrumentpanelen på din bil. Särskilda förfaranden för att skapa en dubbel DIN utrymme varierar mellan fordon. För specifika instruktioner, söka en guide för just ditt fordon på crutchfield.com.

Sätt en frontplatta adapter för att få Pioneer enheten. Fronten adaptern kommer att kunna acceptera Pioneer däck oavsett tidigare stereo fästet och metod för installation. Universal frontplatta adaptrar kan köpas liksom adaptrar specifika för fordonet. Skillnaden kommer att vara i vägen planskivan passar i förhållande till fordonets streck. För en mer sömlös utseende, gå med ett visst fronten adapter.
Ansluter den nya Pioneer Receiver.

När gamla stereoanläggning avlägsnas och den återstående utrymme utrustad för din Pioneer receiver måste du nu ansluta ledningarna. Använd en adapter kablage för att ansluta komponenterna i ditt system till Pioneer däck. En kabelnätet adapter en enhetligt kablage struktur oberoende av fordonets märke, modell och år.

Anslut antenn, förstärkare, högtalare och strömförsörjning till kabelnätet adaptern. Anslut sele adapterns leder direkt till Pioneer receiver. Ledningsnätet kommer att ha tydligt identifierat anslutningsstosar gör anslutningen så enkelt som att matcha en färgkod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80737.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.