Typer av Bilhögtalare

Högtalare är en del av all ljudsystem, bland annat av en bil ljudsystem. Detta har vuxit till att bli en förbisedd, underskattad lyx för någon som inte har kört ett fordon utan en radio för alla avstånd. När ett grundläggande komplement till en bil eller lastbil, har bilens högtalare vuxit till en stor bildel.
Typisk subwoofer högtalarkon
Historia

Galvin Corporation utvecklade den första bilradion på 1930-talet. Dessa var primitiva radioapparater med oftast bara en högtalare monterad i instrumentpanelen. Bil ljudteknik skulle inte ändra mycket förrän på 1970-talet, när ljud bolag började göra förstärkare, vilket gör att mer makt ska fördelas till högtalarna. De flesta bilägare använde hem högtalarna tills audio företag började göra performance högtalare som uppfyllde kraven på ljud entusiaster.
Typer
p Det finns flera olika typer av högtalare, men alla faller in i en av två grupper: Komponent eller koaxial. Högtalare i komponenten kategorin är specialiserade på ett visst utbud av ljud från låga till höga frekvenser och inkluderar: diskanter, drivrutiner mellanregister och subwoofers. Koaxial eller tvåvägs, högtalare är vanligast och kommer att kombinera diskanter och högtalare mellanregister till en enhet för enklare installation.
Storlekar

bilens högtalare kan göras i ett antal olika storlekar, från små en-tums diskanthögtalare till 12-tums (och större) subwoofer. Den vanligaste formen för högtalare är rund, men en stor majoritet av koaxialhögtalare är gjorda i en oval form. Vissa subwoofer tillverkare har experimenterat med andra former. Square ettor erbjuder en större yta och kan flytta mer luft, trekantiga och hexagonala bashögtalare har också gjorts
Kostnad

bilens högtalare finns i alla prisklasser.. Det är inte ovanligt att se en ljudanläggning kostar flera hundra till flera tusen dollar, med vissa ultraperformance, anpassade ljud installationer som kan kosta uppåt på $ 10.000.
Överväganden

Bilstereo kostnader kan lägga upp snabbt, och du måste tänka på vad som kommer att göra dig mest glad när du kör, och om det kommer att vara värt det i längden att äga din bil. Bilstereo är en dyr tillägg till en bil, men är ofta en dålig investering, eftersom det oftast inte höja värdet på ett fordon.

Biltillverkare har märker behovet av ljudkvalitet i fordon och har varit catering till efterfrågan med ljudsystem som rivaliserande flesta mellanregister eftermarknaden inställningar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80682.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.