Hur man fixar Jl Audio 500/1

JL Audio 500/1 är en 500 watt, en kanal monoblock subwooferförstärkare. Denna förstärkare används uteslutande för att driva ett 500 watt (peak) subwoofer. Bil förstärkare är byggda för hållbarhet, eftersom vibrationerna från högtalarna och bilen skulle skada känsliga komponenter om de inte var utformade för att hantera dem. Ändå kan Jl Audio 500/1 kräver visst underhåll genom normal användning. Tyvärr, för stora problem den genomsnittliga användaren kommer sannolikt inte att kunna reparera förstärkaren så avancerade kunskaper om dess hårdvara krävs. Saker du behöver
Säkring
Eltejp
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera säkringen. Säkringen förhindrar Jl Audio 500/1 från kortslutning. Istället för en strömstöt skada enheten det skadar bara säkringen (som är lätt och billigt att byta.) Den rekommenderade 50A säkring är ansluten till strömkabeln på förstärkaren. Bryt alltid strömmen innan arbete med säkringen. Undersök säkringen för att se till att den inte är skadad. Ersätt med en ny säkring (av samma specifikationer) och testa förstärkaren.
2

Kontrollera subwoofern. Om ljud som produceras från subwoofern är obefintlig eller förvrängd då problemet kan vara med bashögtalare själv och inte förstärkaren. En användare kan förväxla ett problem med baselement för ett problem med förstärkaren. Testa baselement med en annan förstärkare eller testa förstärkaren med en annan bas för att felsöka detta fel.
3

Kontrollera anslutningarna. Undersök ström och högtalare på JL Audio 500/1. Leta efter slitna kablar, exponerade anslutningar och böjda kablar som alla dessa kan orsaka problem. Ersätt med nya ledningar och kablar. Förslut öppna anslutningar med eltejp. Dubbelkolla att se till att alla anslutningar mellan tråd eller kabel och förstärkare är solid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82607.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.