Dodge Truck Radio Borttagning

Det finns flera komponenter i din Dodge lastbilens radio som du kan behöva eller välja att ta bort för eventuell ersättning. Det är den viktigaste radio i instrumentbrädan, monterat högtalarna i instrumentbrädan och dörrar och antennen till huven och dirigeras genom dörren. Någon av dessa delar kan tas bort individuellt, men tänk på att den exakta borttagningen kan variera beroende på året. Radio

Som är fallet med alla elektriska apparater i bilen, måste du först koppla bort den negativa batterikabeln, lossa klämman, snäppa loss kabeln och ställ det åt sidan någonstans där den inte kan oavsiktligt återansluta med terminalen. Radion hålls inom centrum instrumentpanelen. För att ta bort panelen bezel, först dra ut askkoppen och mugghållaren att nå fästskruven, sedan bända runt kanterna på ramen med ett platt verktyg som en trim pinne. På äldre Dodge lastbilar, kan det inte finnas något trim eller ramar som behöver ta bort, kan du gå direkt till skruvarna. På dessa gamla lastbilar, det finns vanligtvis två skruvar i den övre delen av radioenheten, på nyare modeller, det finns en skruv i varje av de fyra främre hörnen. Alla dessa skruvar bör kräva en stjärnskruvmejsel. När du drar ut radion i instrumentpanelen, koppla den elektriska kontakten i ena änden och antennen bly hos den andra.
Högtalare

att ta bort de främre högtalarna, måste du koppla bort dörrpanel. Ta bort fönster veven om det finns någon, ta i dörrhandtaget. Panelens skruvar är på de två nedre hörnen, övre hörnet nära spegeln och bakom handtaget, ta bort dem, sedan dra upp panelen att släppa sina krokar och koppla bort alla elektriska anslutningar bakom det. Med panelen bort, ta bort de fyra skruvarna som är på motsatta sidor, dra ut högtalaren och koppla bort den elektriska kontakten. För de bakre dörren högtalarna, antingen ta bort B-stolpens nedre klädsel eller den bakre luckan trim panel. Dessa högtalare har tre fästskruvarna vardera.

Att ta bort någon av högtalarna i instrumentpanelen, ta bort panelens övre luckan genom att bända runt kanterna med trim pinne eller en annan plan borttagningsverktyg. Dessa högtalare har oftast två fästskruvarna ta bort. Äldre lastbilar bara kommer att ha högtalarna i instrumentpanelen, och borttagningen är ofta likartade.
Antenna

att koppla bort antennen, ta höger side kick panel. Bakom denna panel är koaxialkopplingen för antennen till radion, koppla bort kontakten. Knyt en bra lina till kabeln vid antennen slutet, detta kommer att hjälpa dig att installera kabeln tillbaka i lastbilen, oavsett om det är samma antenn eller en ny. Koppla bort antennen från sin bas utanför lastbilen - detta kan kräva en skiftnyckel - och sedan använda en antenn skiftnyckel för att skruva loss muttern på sockeln så att du kan dra basen ut. Öppna dörren - oftast rätt fram en - och ta tag i antennen kroppen att dra ut den ur sitt fäste hål på stänkskärmen. Nu dra ut kabeln genom genomföringen i kroppen, om strängen är säkert bunden, bör det inte komma ut med kabeln. Om du installerar en ny antenn och kabel, knyta snöret från den gamla kabeln och knyta den till den nya för att hjälpa dig mata tillbaka genom genomföringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80681.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.