Bilstereo Kopplingsinstruktioner

Ansluta ledningar för en bilstereo beror mycket på hur stereons kablage är inställd. Om den har en elektrisk kontakt som kommer att arbeta med ditt fordon, ansluter den är lätt. Annars måste du ta reda på vilken stereo tråd ansluter till varje bil tråd. Stereons manual eller säljarens tech avdelning ska hjälpa dig med detta. Elkontakt Wires

När du vet vilka trådar är där, du kan separera strömkabeln (oftast röd eller gul) och jordledningen (nästan alltid svart). Varje tråd behöver en halv tum av isoleringen avdrevs. Ett sätt att ansluta en stereo kabel till bilens tråden genom pressning. Trådarna är tvinnade tillsammans medan uppradade sida vid sida (vilket gör anslutningen ser ut som en triangel punkt) och sedan in i en krimpkontaktdon. Merparten av tiden trådarna blir 18 gauge, så se till att kontakterna är rätt storlek. Du kan sedan dra åt anslutningen genom att tillämpa ett pressverktyg i mitten av locket

Du kan också löda samman trådarna. För detta måste du vrida samman trådarna så att de bildar en rak linje. När du använder lödkolv, se till att lodet från dess spole berör tråden medan du värma upp tråden med järnet. Om du isolerar kablarna med eltejp, förvänta dig inte att vara för evigt, som så småningom kommer att orsaka ledningarna till kort ut. En bättre metod är att använda krympslang och en värmepistol.
Strömkabeln

strömkabeln måste anslutas på ett av två sätt. Merparten av tiden, det kräver en omkopplad strömkälla. Tråden bly kommer att ansluta till den elektriska kontakten för en annan i bilen är ansluten till bilbatteriet. En kraftfull stereo kan kräva en konstant strömkälla direkt från batteriet. Detta kommer att använda en tyngre mätare tråd och kräver en in-line säkring (stereon bör inkludera denna) och en ring terminal för att ansluta kabeln till batteriets pluspol klämma. Nå batteriet kräver att du rutten strömkabeln genom bilens brandväggen till motorrummet.
Ground Wire

jordledningen måste vara ordentligt ansluten till en metall marken på bilen. Den bästa platsen är på chassit, under en skruv eller bult ansluten till ett område med bar metall. När du har hittat en sådan skruv, montera kabeln bly enligt det genom att lossa skruven precis nog för att passa tråden bly undersidan och sedan dra åt skruven igen. Om kabeln inte vidrör metallen, kommer att stereon inte fungerar när du slår på den. Om anslutningen är lös, kommer du sannolikt störningar på din radio signal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80628.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.