Hur man installerar högtalare i en Ford Ranger

Mest Ford Ranger pick-ups är utrustade med två par 6 x 8-tums högtalare, en i varje dörr, och ett par som ligger i de bakre panelerna på baksidan av det inre facket. Även 6 x 8 inches är den officiella talaren storlek, kommer de flesta 5 x 7-tums högtalare passar i fabriken hålet utan att någon modifiering. Många Ranger ägare föredrar att ersätta fabriken högtalarna med 6,5-tums runda högtalare för att höja ljudkvaliteten. För att göra detta, kan lätt tillverkning krävas. Saker du behöver
Skruvdragare
stjärnskruvmejsel
uttag
Torx bitar (för att ta bort fönster veven) katalog Kvinna spade terminal
Wire crimpers
visa fler Instruktioner
1

Ta bort alla dörrar skruvar, fönster vev (om sådan finns), dörrhandtag och andra hinder från dörrpanelerna. Ford Ranger använder en kombination av skruvar och plastclips att fästa dörrpanelen till dörren. I vissa årsmodeller är klippen konstruerat för att dra rakt ut, och i andra dörrpanelen måste dras rakt upp för att lossa panelen.
2

Ta bort skruvarna som håller fabriken högtalarna till dörren . Koppla bort fabriken högtalare genom att trycka på plast frigöringsfliken på selen och ta bort högtalaren.
3

Skär plastpluggen off i slutet av högtalarkablarna, lämnar minst 1 tum av av tråd kvar på kontakten så att den kan anbringas på nytt vid ett senare tillfälle om det behövs. Använd tråd crimpers att fästa kvinnliga flatstift till trådändar och fäst trådarna till den nya högtalaren.
4

Fäst högtalaren till dörren med fabriken skruvar när det är möjligt. Rulla fönstret upp och ner för att kolla efter avslut. Vid behov kan en spacer tillsättas för att ge ytterligare spelrum när djupet är ett problem.
5

tillbaka dörrpanelen och kontrollera spelet mellan talaren och dörrpanelen. Byt dörrpaneler monteringsverktyg och åter fästa fönster veven.
6

Slå på stereon och lyssna. Kontrollera att alla högtalare spelar. Använd stereoapparater balans och fade funktioner för att säkerställa korrekta anslutningar. Justera stereons equalizer till din personliga smak.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80566.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.