Hur att installera utrustning bilstereo

Vid installation av stereo utrustning i din bil, lastbil eller SUV, välja ett system som passar dina behov och budget. När du har valt komponenter, bestämma hur du kommer att ha dem installerade. Tänk på kostnaden för att ha en bilstereo professionellt bort din gamla stereo och installera den nya enheten. Du kommer att spara pengar genom att installera en stereo, förstärkare och högtalare själv, och att pengar sparas kan frigöra medel för att köpa mer avancerade utrustningen. Saker du behöver
Skiftnyckel
Trim panel borttagningsverktyg
kryssmejsel
Kabelstam adapter
högtalarkablaget
förstärkare kabelsats
Visa mer instruktioner
Installera en stereo Deck
1

Lyft huven på bilen och koppla den negativa batterikabeln från batteriets minuspol. Använd en 10-mm skiftnyckel för att lossa kabelns klämman och ta bort kabeln från terminalen.
2

Ta Dash panelerna runt fabriken stereoanläggning. Bänd panelerna fria med en trim panel borttagningsverktyg för att komma åt stereo fäste.
3

Ta bort skruvarna i hörnen av fästet med en Phillips-skruvmejsel.

4

Dra stereo från instrumentbrädan och koppla stereo kablar anslutna till baksidan av stereon.
5

Anslut stereo ledningar till ett kabelnät adapter.

6

Infoga en frontplatta adapter som är specifik för ditt fordon in i stereo montering dockan. Dra stereo ledningarna genom dockan på framsidan av fronten adaptern.
7

Anslut kabelnätet adaptern leder till motsvarande uttag på baksidan av den nya stereon. Skjut stereo i fronten adaptern och skruva in skruvarna som du tog bort från fabriken stereo fästet.
8

Placera streck paneler på instrumentbrädan och tryck runt omkretsen av panelerna att knäppa dem tillbaka på plats.
9

Byt negativa klämman batterikabeln över den negativa batterikabeln och dra åt klämman till ledningen med 10-mm skiftnyckel.
Installera Speakers

10

Bänd högtalarkåpan från dörrpanelen eller akterdäck med en kåpa borttagningsverktyg.
11

Ta bort skruvarna runt omkretsen av högtalaren med en Phillips- skruvmejsel.
12

Dra högtalarna från högtalaren brunnar och koppla högtalarkablar från baksidan av högtalaren.
13

Anslut en högtalare sele till högtalarkabeln . Anslut högtalarkablaget in ingångarna på baksidan av den nya högtalaren. Placera högtalaren i brunnen i dörren eller bakre däck och ersätta de ursprungliga skruvarna för att hålla högtalaren på plats.
14

tillbaka kåpan över högtalaren och tryck runt grillen för att fästa högtalaren täcker till panelen. Addera Ansluta en förstärkare
15

Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa inlägg. Flytta kabeln från ledningen inlägget. Lossa batteriets pluskabel och anslut klämman från förstärkaren kabelsats till den positiva inlägg. Dra pluskabeln med skiftnyckel.
16

Anslut strömkabeln från förstärkaren kabelsats till ringen terminalen. Ta bort säkringen från ringen terminalen säkringshållaren. Dra kabeln genom fordonets brandväggen och in i kupén.
17

bort stereon och anslut signalkabeln och sätt på bly från förstärkaren kabelsats till den bakre panelens uttag på stereon. Om stereon är oförenlig med förstärkaren ledningar, anslut kablarna amp ledningar genom ett kabelnät adapter.
18

Mata förstärkaren ledningar från stereon genom baksidan av stereon dockan. Byt ut stereon i dockan.
19

Dra nätkabeln från brandväggen öppningen till det inre stuga placeringen av förstärkaren. Anslut strömkabeln till ingången märkt "power" på förstärkaren.
20

Förlägg förstärkarens kablar till förstärkaren och anslut dem till lämpliga ingångar på förstärkaren.
21

Anslut en jordkabel från förstärkaren kabelsats till förstärkaren och sedan till en bult eller skruv direkt ansluten till ramen av fordonet.
22

Placera den negativa batterikabeln på negativa batteri leda publicera och dra åt klämman till posten med nyckeln. Placera säkringen i säkringshållaren på ringen terminalen och stäng suffletten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81332.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.