Lägga till en Line-In för Bilstereo

Många eftermarknaden stereoapparater på marknaden idag har en inbyggd extra uttag på fronten som kan användas för att ansluta en extern musikkälla, t.ex. en mp3-spelare, till din befintliga bilstereo och få ljudet via bilens högtalarsystem. Fabriksinstallerade stereoapparater och äldre bilstereo saknas ofta denna extra uttaget på frontpanelen. Om du vill spela upp en extern musikkälla via bilens ljudsystem, måste du skapa en linje-in för din stereo. Saker du behöver
extern musikkälla som en mp3-spelare
Skruvmejsel
3.5mm jack eller ljudkabel
kassett adapter eller FM-sändare
Visa fler instruktioner

1

bort stereon och leta efter en linjeingång på baksidan av enheten. Factory stereoanläggningar och äldre stereoapparater har ibland en AUX-ingång på baksidan. Lossna fronten och skruva ur de två skruvarna som håller stereon på plats. Skjut stereo ut och titta på baksidan. Om det finns en bakre ingång, kommer den vara tydligt markerad. Den bakre ingången
2

Hook upp en sladd. Ingången måste antingen ha en enda kontakt för en 3,5 mm plugg eller vänster och höger uttag som kommer att ta en ljudkabel med två pluggar för vänster och höger sida. Den motsatta änden av sladden måste vara en 3,5 mm plugg som gör att du kan ansluta den externa enheten till den.
3

Sätt stereon på plats, men hålla linjen- i sladden hängande på framsidan av stereon. Sätt tillbaka stereon till bilen med skruvarna och byt fronten. Du bör kunna placera sladden så att den hänger ut mellan kanten av frontpanelen och instrumentbrädan. Nu har du en line-in på framsidan av din stereo.
4

Använd en kassett-adapter om din bil har en bandspelare. Nyare bilar kommer inte att ha en kassettbandspelare, men om du kör en gammal bil, är en kassett adapter det enklaste sättet att få en line-in för din stereo. Pop kassetten i spelaren och anslut 3,5 mm kontakt i den andra änden i din extern musikkälla.
5

Använd en FM-sändare. Om din bilstereo har ingen ingång och ingen kassettbandspelare, är en FM-sändare vad du behöver för att skapa en linje-in för din bilstereo. FM-sändare kontakten i adaptern, eller cigarettändare, i din bil. Sändaren kan sedan användas med alla enheter som har ett 3,5 mm hörlursuttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80537.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.