Hur man tar bort en Trim Bilstereo

Ta bort en gammal stereo och installera en ny stereo i bilen är en enkel procedur. Innan du kan ta bort en gammal stereo eller installera en ny dock, måste du först kunna få till stereon. Bilstereo är nästan alltid inneslutna i ett dekorativa lister som är fäst tätt mot instrumentbrädan. Detta trim måste tas bort innan du kan göra något arbete på din stereo. Saker du behöver
Trim borttagningsverktyg eller platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Pull på sidorna av trim. De enklaste dash uppställningar kommer att tillåta klädsel som kommer gratis genom att bara dra i den. Sätt händerna på vardera sidan av trim och använd fingertopparna för att driva båda sidorna inåt. Klippen håller streck kan komma fri med bara lite tryck.
2

Använd ett trim borttagningsverktyg. Dessa är speciellt utformade verktyg är byggda för att ta bort svåra att ta bort bitar från insidan av din bil. De kommer ofta som universalverktyg med en komponent som är gjord för streck trim borttagning. Läs instruktionerna som följer med verktyget för att ta bort trim. Du kommer i huvudsak att använda den för att bända trim bort från instrumentbrädan.
3

Använd en skruvmejsel. Eftersom en skruvmejsel inte är speciellt utformad för att vara skonsam mot din klädsel, måste du vara mer försiktig med det än du skulle behöva vara med en trim-borttagningsverktyg. Du kan använda en platt skruvmejsel på samma sätt. För in spetsen på skruvmejsel i kanten av trim och försiktigt bända trim bort.
4

Leta reda på skruvarna som håller klädseln på plats. Vissa bilar, speciellt äldre, kommer att ha skruvar som håller trim runt stereon på plats, liksom klipp hållaren. Dessa skruvar är vanligen väl dolda på platser som askkopp och på undersidan av instrumentbrädan under stereo. Om du har tur, kommer det att finnas en guide i din instruktionsbok, men de flesta bruksanvisningar lämnar ut dessa uppgifter. Så du kommer bara att söka efter dem.
5

Ta bort alla skruvar från klädseln. När du har hittat skruvarna och tagit ut dem, bör du kunna smälla trim fri från hållaren klippen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80538.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.