Hur man ansluter Sub Bashögtalare Till en Amp

Bygga ett system bilstereo är ingenting om inte en övning i visdom, främst eftersom NYOMVÄND byggare vet ofta inte vad de inte vet. Med andra ord, det finns en hel nivå av komplexitet bakom att bygga ett ljudsystem som de flesta människor inte ens vet existerar. Denna typ av naivitet, men välmenande, är en säker väg till katastrof när du pratar om ett så komplext område som elledningar. De lösningar på de flesta problem i området är mycket enklare än teorierna bakom deras genomförande. Saker du behöver
Lågohmig högtalarkablar
sidavbitare
Visa fler instruktioner
1

Rådgör med din förstärkare och högtalare tillverkaren att bestämma förstärkarens minsta stabil impedansen i ohm i två-kanals (stereo)-läget. Den lägre impedans en förstärkare kan hantera mer makt det kan kanalisera och starkare musiken slutar, men lägre motstånd kommer också steka din förstärkare. Det mest extrema fallet skulle vara en metallstång med en resistans av 0,00 ohm, även känd som en kortslutning, att kortslutning skulle snabbt överhettas förstärkarens kretsar och steka den. Mindre högtalare tenderar att ha större motstånd, och större högtalare tenderar att ha lägre resistans.
2

Jämför dina högtalare motstånd mot amp motståndet att bestämma kopplingsschema du behöver. Om din förstärkare har en effekt på 2 ohm och talare vid 4, är allt bra. Wire annan högtalare i systemet i en seriekrets och motstånd är nu 8 ohm. Planera för en serie krets om din högtalare ohm Betyget är lägre än förstärkaren. Till exempel måste du ansluta två 1-ohms högtalare i serie för att skapa 2 ohm motstånd som behövs för en nominell 2-ohm amp. Addera 3

Plan på en parallell krets om dina individuella högtalarna impedans är något lägre än förstärkarens minsta stabil impedans. Ett parallellt arrangemang kommer att fungera om din förstärkare är minimum impedans är 2 ohm och högtalarna impedans är 2 ohm eller högre, men ledningar 1-ohms högtalare i en parallell krets på en 2-ohm amp kommer att döda förstärkaren. Detta är den optimala arrangemanget för maximal kraft, under förutsättning att högtalarnas ohm är samma eller högre än förstärkarens.
4

Skala ändarna på ditt färgade högtalare och tråd systemet. För en serie krets, anslut den positiva röda kabeln från förstärkaren till den positiva terminalen på högtalaren 1. Anslut den negativa terminalen på högtalaren 1 till den positiva terminalen på högtalaren 2. Anslut den negativa terminalen på högtalaren 2 till den negativa polen på din förstärkare. För en parallell krets, sätter två röda kablarna till den positiva polen på din förstärkare och två svarta kablarna i den negativa polen. Anslut de röda kablarna till högtalarnas positiva terminaler och de svarta kablarna till de negativa terminalerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80444.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.