Hur Wire en 6 x 9 högtalare till en förstärkare

Använda en förstärkare /högtalare setup i din bil kan öka volymen och kvaliteten på ljudet i stereoanläggningen avsevärt. Förstärkaren levererar den kraft som behövs för hög-output 6x9 högtalare att nå sin fulla potential, fylla din burk med ljud eller sprängning ut fönstren på förbipasserande. Wiring högtalare till en förstärkare är inte svårt, och du kan spara tid och pengar ledningar dina egna högtalare till en förstärkare i stället för att ta bilen till den lokala ljud butiken att ha högtalarna trådbunden upp. Saker du behöver
Stereo dual-kabel högtalarkabel
Wire strippor
avbitare
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Mät och bestämma längden på kabeln du behöver för att nå från dina 6x9 högtalare till din förstärkare. Oftast 6x9 högtalare är installerade på baksidan av fordonet, och förstärkaren sitter i bagaget, så du borde inte behöva mer än ett par meter av ledningar. Skär två längder av dubbel kabel högtalarkabeln tillräckligt länge för ditt projekt med avbitare.
2

Strip de fyra ändarna på båda dina högtalarkablar med hjälp av ett par tråd strippor. Detta kan göras försiktigt med en sax också, om du inte har ett par tråd strippor hands. Har ca 1 cm av exponerad tråd på vardera av de åtta ändar och vik ändarna på varje kabel i halv gång. När du är klar bör du ha en massa nakna kabel 1/2 tum lång i slutet av varje tråd.
3

Lossa de positiva och negativa högtalaranslutningar tråd av en av de högtalare med en stjärnskruvmejsel. Sätt i ena änden av den positiva (omärkta) kabeln på ett av dina högtalarkablar till den positiva (röda)-kontakten och stäng kontakten ordentligt med skruvmejseln. Sätt i den negativa (oftast märkt med en svart rand) kabel av samma högtalarkabeln i den negativa (svart) och stäng kontakten ordentligt med skruvmejseln. Upprepa denna process för den andra högtalaren.
4

Öppna de positiva och negativa utgångar på förstärkaren för höger kanal med en skruvmejsel. Sätt i ena änden av den positiva sladden till den högra högtalarkabeln i positiv kontakt för höger utgående kanal på din förstärkare. Stäng kontakten med din skruvmejsel för att hålla kabeln på plats. Sätt i den negativa sladden till den högra högtalarkabeln i den negativa kontakten på den högra utgången kanal på din förstärkare. Stäng kontakten med din skruvmejsel. Upprepa processen för att fästa den vänstra högtalarkablarna till vänster kontakterna kanalsutgång.
5

Ström på förstärkare och stereo och spela upp en låt via CD-spelaren eller huvudenheten och har en lyssna på din nya kraftfulla högtalare. Ställ vreden utgående volymen på förstärkaren för varje kanal för att balansera ljudet efter din smak.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82266.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.