VW:s Tesla-utmanare lika stor som en sjusitsig Tiguan

Volkswagen-gruppen ska bygga flera olika elbilar på sin nya plattform MEB. Och precis som konkurrenter som Mercedes och Volvo har VW siktet inställt på den prestanda som Tesla etablerat.

Det betyder en räckvidd på 50 mil enligt dagens körcykel och mätmetod samt snabbladdning där en stor del av batteriet ska kunna laddas på en halvtimme.

På bilsalongen i Shanghai visade Volkswagen konceptbilen I.D Crozz. Det är VW:s tredje konceptbil sedan de först avslöjade planerna på den kommande elbilsfamiljen på bilsalongen i Paris i höstas.

VW visade då I.D – en elbil i Golf-storlek med samma prestanda som nu I.D Crozz och alltså byggd på samma plattform. Mellan Paris och Shanghai har VW även visat I.D Buzz – den större bilen för den större familjen.

I.D Crozz är en suv med coupédesign och VW väljer att kalla det en cuv. Den branta taklinjen för tankarna till en coupé men Crozz är fyrhjulsdriven med två elmotorer för att fördela kraften mellan fram- och bakaxel. Kraften på bakaxeln är 204 hästkrafter och på framaxeln 102 hästkrafter. Batteriet ligger i golvet på plattformen och bilens styrenhet känner av när fyrhjulsdriften behöver kopplas in.

Volkswagen passar också på att visa ny teknik för automatisk körning och en ny interiör. När I.D Crozz kör på egen hand ska ratten gömmas i instrumentpanelen. Hela instrumenteringen är också digital.

2020 ska VW börja serietillverka sin I.D Crozz och lite beroende på lagstiftningen kommer vi att se hur självkörande den produktionsklara bilen faktiskt blir. VW säger att den helt självkörande elbilen ska kunna vara klar år 2025.

Tack vare att batteri och motorer tar mindre plats än dagens fossildrivlinor kan VW utnyttja utrymmet i bilen till passagerarna. I.D Crozz är 4,6 meter lång och hjulbasen är hela 2,7 meter. Det betyder massor av komfort och utrymme i kupén.

Det stora batteriet ska kunna laddas via snabbladdare till 80 procents effekt på 30 minuter. När koncernsyskonet Audi visade sitt elbilskoncept valde de att erbjuda induktiv laddning men än så länge har den finessen inte presenterats hos vare sig VW eller Skoda.

Lämna ett svar