Flygande bil klar om tre år

Vi har sett det förut – fast kanske inte riktigt så här färdigt. Och om vi ska tro det slovakiska företaget AreoMobil så ska det om tre år gå att köras deras flygande bil. Faktum är att AreoMobil redan nu tar emot order på bilen som både kan köras på vanlig väg och flyga i luften.

Priset är måttliga 15 miljoner kronor – ja, måttligt eftersom det faktiskt är både en bil och ett flygplan.

AreoMobil presenterade sin bil i Monaco i veckan och bland annat visade de hur vingarna fälls ut och in igen på bilen/flygplanet. Förvandlingen från bil till flygplan och tillbaka ska gå på mindre än tre minuter men det krävs ett mindre flygfält för att komma upp i luften – och ner igen.

Enligt AreoMobil ska företaget bygga 500 fordon för försäljning och fordonet ska motsvara alla krav både för landsvägskörning och flygning. Och ja, du kommer att behöva både körkort och flygcertifikat.

Förutom AreoMobil finns det flera företag som utvecklar flygande bilar och självkörande drönare för persontransport. Det här betyder att ett nytt regelverk för luftburna fordon måste till och ett sånt arbete pågår i flera länder, enligt bilsajten Automotive News.

Lämna ett svar