Självkörande bilar på New Yorks gator nästa år

Framtiden är snart här. Väldigt snart.

Självkörande bilar testas på flera håll i världen – bland annat i Pittsburgh – och redan nästa år kan det vara dags för en av världens största städer att öppna sina gator för förarlösa fordon. New York har nämligen gjort förändringar i en 45 år gammal lag som förhindrade den nya tekniken.

Lagen krävde helt enkelt att alla förare har en hand på ratten i alla lägen – och även om de självkörande testerna ofta inneburit att en passiv förare suttit med i bilen så har ju denne inte haft någon hand på ratten hela tiden. Nu har alltså lagstiftarna i New York sett till att pausa den gamla lagen, enligt Carscoops.

New York kommer troligen inte vara lika öppna för självkörande fordon som exempelvis Kalifornien, men det är troligt att tekniken testas redan nästa år i USA:s största stad.

Det är organisationen bakom New Yorks bilmässa, The Greater New York Automobile Dealers Association (GNYADA, som tillsammans med guvernören Andrew Cuomo jobbat för att testerna ska tillåtas.

– Vår inblandning i frågan började när vi planerade det här årets New York Auto Show, och vi insåg att vi inte kunde demonstrera hur de självkörande bilarna fungerar för regeringen eller medierna. Och det var inte vettigt. Hela världen vänder blicken mot New York som platsen där trender startar och nyheter skapas – men det fanns ingen möjlighet att testa den här viktiga och omvälvande teknologin, säger GNYADA:s president Mark Schienberg enligt Carscoops.

LÄS ÄVEN: CIA varnar för teknik i moderna bilar 

Lämna ett svar