Sauber-förare hoppar av F1-race – igen

När Sauber-teamet i somras bestämde sig för att köra vidare med Ferrari-motorer från 2016 var det för att de ville prioritera driftsäkerhet före osäker prestanda. Planen var att försöka göra bra resultat tidigt – när övriga team hade problem med sina nya motorer och bilar – för att sen börja utveckla en helt ny bil till 2018.

Men den planen verkar spricka på grund av röran med tyske Pascha Wehrlein. Wehrlein verkar inte alls vara i fysisk form efter sin nackskada på försäsongen och han vingades att först hoppa av ett F1-test i Barcelona och sen också F1-premiären i Melbourne.

Nu väljer Wehrlein att inte tävla i Kina och det är osäkert om han kommer till start ens i Bahrains GP. Det pratas om en hel racehelg först i Ryssland i slutet av april.

Osäkerheten runt Wehrlein kan också komma att påverka Saubers motorförhandlingar inför säsongen 2018. Då Mercedes placerade sin talang hos Sauber menade många att det pekade på ett samarbete inför 2018.  Istället är det Ferraris tredjeförare Antonio Giovinazzi som nu får köra in sig hos Sauber vilket kan stärka kontakterna med Ferrari.

F1-helgen i Kina blir spännande då vi nu verkligen får se om Ferrari närmat sig Mercedes på riktigt och om Sauber-teamet kan skrapa ihop de poäng de såväl behöver under vårsäsongen. Det ska också bli roligt att se en ny fight mellan Sebastian Vettel och Lewis Hamilton om segern. 

***

Ni minns kanske hur rallycrosstjärnan Johan Kristoffersson – precis som Marcus Ericsson – påpekade hur viktigt det var att få till starten nu när VM drar igång. Och så blev det – precis som för Ericsson – pannkaka direkt med en misslyckad start från första startled. Mattias Ekström utnyttjade det förstås och vann en klockren seger i VM-premiären i Barcelona före överraskningen Timo Scheider. I VM-toppen har storfavoriterna Ekström, Kristoffersson, Solberg, Bakkerud och Hansen placerat sig redan efter den första deltävlingen.

***

Och på tal om premiärer. Minnesota Twins inledde baseballsäsongen med en skön 7-1-seger över Kansas City Royals. 

***

Mer från USA. Veckans stora sportnyhet därifrån är ändå att Dallas Cowboys QB Tony Romo lägger av. Romo har haft flera tuffa ryggskador de senaste åren och förlorade i fjol sin plats till sensationen Dak Prescott. Romo ryktades vara på väg till Houston Texans men valde att sluta helt. Tony Romo ska nu arbeta för tv-bolaget CBS under säsongen.

Lämna ett svar