Rekordmånga laddbara bilar i Sverige

Elbilar och laddhybrider fortsätter att locka till sig bilköpare. I juni månad såldes totalt 1 333 laddbara bilar i Sverige vilket är den högsta siffran för en enda månad hittillsi år. Totalt finns det nu drygt 35 000 laddbara bilar i Sverige.

Laddhybriderna dominerar med storsäljare som Volkswagen Passat GTE, Mitsubishi Outlander PHEV och sommarens stora nyhet – Kia Optima kombi PHEV. Kia seglade upp som de tredje mest sålda laddhybriden direkt efter lanseringen.

LÄS MER: Alla Volvo-bilar får elmotor 

Bland elbilarna så var överraskande Renault Zoe storsäljaren med 93 nya bilar. Teslas numera något ålderstigna Teslas Model S var tvåa följt av Teslas stora familjesuv Model X. 

Volvo dominerade nyhetsflödet förra veckan efter att de avslöjat att de från och med 2019 ska förse alla sina nya modeller med någon form av elektrifierad drivlina. Och nya XC90 T8 – laddhybriden – sålde bra med ett 80-tal leveranser. Gamla V60 laddhybrid hade det trögare med bara två sålda bilar på en hel månad, men så är det också en gammal modell i flera avseenden.

Det blir också allt fler laddplatser i Sverige och i juni månad passerades 1000-strecket över antalet publika laddplatser varav en femtedel är snabbladdningsstationer. Totalt finns det nu cirka 3 500 laddpunkter runtom i Sverige.

Lämna ett svar