Porsches hemliga bil i krasch nära Arjeplog

Kodnamnet för nya generationen av Porsche 911 är Porsche 992 – och den genomgår just nu ordentliga tester runtom i Europa. Därför syns det tidiga prototyper och så kallade ”mulor” på vägarna – helt nya bilar som döljer sig under en gammal kaross.

En av dessa transporterades häromdagen på lastbil i närheten av Arjeplog, tillsammans med en ”vanlig” Porsche. Det blåste rätt rejält och plötsligt tog vinden tag i lastbilen och välte ner den i diket.

De båda Porschebilarna är ”troligen totaldemolerade” enligt vår spionfotograf på plats. Tack och lov skadades ingen vid kraschen.

Åttonde generationen av ikonen 911

Allt om Bilar har tidigare skrivit om den nya versionen av Porsche 911 och den är bredare och delvis besläktad med konceptbilen Mission E Concept.

Det är den åttonde generationen av 911 och den kommer med fler motoralternativ än tidigare. En av modellerna kommer att vara en plug-in-hybrid, vilket är premiär för 911.

Det kan ju kännas som ett väldigt slöseri när två Porschebilar kraschas på det här sättet men det kommer ju ändå inte i närheten av de 120 BMW-bilarna som totalmosades vid en tågurspårning för två månader sedan.

LÄS ÄVEN: Här är nya Porsche 911 Carrera GTS

Lämna ett svar