Opels nya stor-suv presenterad

Opel har flera stora modellanseringar i år där nya Insignia faktiskt hamnat i skuggan av ett par stora suv-nyheter. Opel uppdaterade sin lilla Mokka och gav den efternamnet X. Sen resulterade det en gång insomnade samarbetet med Peugeot/Citroën ändå i två nya modeller. 

Opels version av Peugeot 2008 heter Crossland X och har premiär i Sverige i vår med de allra första testkörningarna i Italien i mitten på maj. Den tredje och sista suv-nyheten för året är Opels version av Peugeot 3008, Car of The Year 2017. Bilen har döpts till Grandland X och på bilderna ser vi att även designen liknar Peugeot 3008 en aning.

Opel släpper i dag bilder på bilen som får sin stora premiär under bilsalongen i Frankfurt i höst. Grandland X är cirka 20 centimeter längre än Crossland X och Mokka X. Opel plockar i teknik som adaptiv farthållare, autobroms, trötthetsvarning, 360-kamera, nya stolar, eluppvärmd ratt, uppvärmda säten även bak och en baklucka som du kan öppna genom att vifta med foten under kofångaren bak.

Opel erbjuder förstås sitt OnStar-system där du via ett servicecenter kan få hjälp med det mesta utmed vägen.

På motorhuven går det att se att det är en Opel då det klassiska vecket finns kvar.

Peugeot fick mycket beröm för inredningen och instrumenteringen i 3008. Men i Grandland X är det förstås Opels egna inredning som gäller. Här finns en stor och tydlig pekskärm i mitten av instrumentbrädan.

Med ett långt axelavstånd ska Opel Grandland X ha gott om utrymme både i baksäte och bagageutrymme. Och om Opel lyckats bygga bättre stolar och därmed bättre plats för baksätespassagerarnas fötter än Peugeot 3008 får vi se i höst när bilen visas för publik.

Lämna ett svar