Nya Volvo XC40 ska bli mer personlig

Samtidigt som lanseringen av nya XC60 har Volvo haft fullt upp med sin nya suv – XC40. 

Den kommande modellen är byggd på en helt ny plattform, CMA, och tidigare i år fick de första bilderna från insidan av bilen.

Nya XC40 – som kommer att konkurrera med Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA med flera – kommer att presenteras ”inom kort”, meddelar biltillverkaren. Förväntad säljstart är under 2018. 

Nu avslöjar Volvo fler detaljer till den kommande suven.

LÄS MER: Här är nya Volvo XC40

Nya Volvo är mer personlig

Volvo kommer erbjuda sina kunder en möjlighet att uttrycka sin personlighet genom att välja på ett dussintals olika exteriör- och interiörfärgkombinationer. 

Biltillverkaren beskriver bilen som unik för den utåtriktade föraren.

– Vi ville att XC40 skulle vara en helt ny, kreativ och unik modell i Volvos modellprogram. En bil som gör att ägaren kan visa sin personlighet även på garageuppfarten. XC40-förarna är intresserade av mode, design och populärkultur och lever ofta i stora, pulserande städer, säger Thomas Ingenlath, designchef på Volvo Cars.

– De vill ha en bil som speglar deras personlighet. XC40 är den bilen. 

LÄS MER: Volvo XC40 – nya lilla suven har fångats på bild

Flera olika färgkombinationer i nya Volvo

Volvo har hämtat inspiration från alla möjliga håll: gatumode, stadsarkitektur, exklusiva designervaror och populärkultur. Därefter blandades dem och sattes ihop till en enhet. 

Utsidan kommer erbjuda färgkombinationer såsom ”solida, monokromatiska färger” och ”tvåfärgskombinationer i vibrerande färger”. 

På insidan erbjuds bland annat mattfärgen Lava Orange och klädseln Oxide Red. 

– Våra kundundersökningar visade tydligt att vi med XC40 och för det här segmentet behövde kunna erbjuda ännu fler färger och material än vi vanligtvis gör. Eftersom Volvo Cars aldrig tidigare har designat en bil som XC40 kunde vi börja med ett tomt blad och ge den energi och lekfullhet, tillägger Robin Page, Senior Vice President Design på Volvo Cars.

Lämna ett svar