Nya Mitsubishi Outlander försenad i minst ett år

När Mitsubishi presenterade sin laddhybridversion av stora suv:en Outlander blev det direkt en stor säljframgång i Sverige. Nu kunde svenska tjänstebilsförare köpa en stor och rymlig bli med ett mycket lågt förmånsvärde.

Mitsubishi har gjort mindre uppdateringar på Outlander genom åren men också väntat på nästa generation. Planen var att Outlander skulle ersättas med en ny modell under hösten 2018 inför modellåret 2019.

Men sedan Nissan köpt Mitsubishi har flera projekt lagts åt sidan – och då bland annat Outlander.

Nissan vill se hur Mitsubishi på bästa sätt ska kunna dela på plattformar och teknik från det som finns inom Renault-Nissan-alliansen. 

Det betyder att nästa Mitsubishi Outlander blir minst ett år försenad och kan börja säljas tidigast under modellåret 2020.

Mitsubishi visade i Genève upp sin nya suv Eclipse Cross men fick i Sverige viss kritik efter att de meddelade att bilen till en början inte kommer att ha den populära laddhybriddrivlinan.

Mitsubishi sålde knappt en miljon bilar över hela världen förra året och hjälpte Renault-Nissan-alliansen att komma på fjärde plats i världen, precis bakom General Motors. Nu har koncernchefen Carlos Ghosn gett order om tuffa besparingar och att alla märken i koncernen ska samarbeta om nya bilmodeller.

Lämna ett svar