Mercas nya extrembil – GT-vagn med 816 hk!

På bilsalongen i Géneve visar Mercedes upp en bil som får Porsche att flacka nervöst med blicken. Visserligen bara en konceptbil – men samtidigt: Den visar att Mercedes funderar på att rulla ut med en Panamera-konkurrent i framtiden. Förutom vanliga konceptbils-gimmicks som kameror i stället för backspeglar ser modellen i stort sett produktionsklar ut.

Fyrdörrarscoupén är en förlängd version av ”vanliga” GT, och på bilsalongen överraskade man med smått otroliga effektsiffror: Hela 816 hästkrafter! Nya Panamera Turbo E-Hybrid har ”bara” 680 hästkrafter – men den går ju förstås att köpa (för 1 850 000 kronor).

BILDER: Här är Porsches nya Panamera-värsting

Hybridsystemet är AMG:s framtid

Kraftkällan i Mercedes GT-vagn är samma V8-turbo på fyra liter som sitter under huven på AMG GT Coupé, men här får kraftpaketet ytterligare hjälp av en elmotor. Den maffiga coupén klarar 0-100 på under tre sekunder när kraften skickas på för fullt till alla fyra hjulen. Hybridtekniken är hämtad från Mercedes formel 1-bil, och kommer att användas i alla AMG-hybrider i framtiden. Och ja – bilen går att köra enbart med elmotorerna om man vill.

I höst väntar nästa superbil från Mercedes: På bilsalongen i Frankfurt ska man visa upp den radikala Project One, enligt Mercedes det närmaste man kommer kunna komma en formel 1-bil för gatan.

Lämna ett svar