Köp hans tomt – få 340 bilklassiker på köpet

Han älskar bilar och spenderar en stor del av sin tid med att köpa och restaurera bilar.

– Jag började samla på bilar när jag var 20 år, säger den nu 60-årige kanadensaren Mike Hall till Driving. Först var det 50 bilar. Sen växte samlingen till 100. Jag köpte fler och fler, det är som ett beroende. Vid 100 bilar så kändes 200 ännu bättre, och nu är de långt fler än 300.

Han har jobbat med att säkra vägar från nedfallande stenar – hängt i rep nerför stup vid motorvägar och plockat bort stenblock och grus som funnits i riskzonen.

– De kallar mig Rasta Blasta. Jag var i väg tio månader i sträck och jobbade. Då tjänade jag så pass mycket att jag inte visste vad jag skulle göra med pengarna – så jag köpte bilar, säger han.

Till slut sa hans fru stopp och vägrade låta honom parkera fler bilar på deras ekologiska farm i Kamloops – och det var då han köpte tomten som nu är till salu. Och fyllde den med bilklassiker.

LÄS MER: Lennart är världens äldsta Mustang-ägare

Men det är inte med ett lätt hjärta han nu säljer tomt och bilar.

– Jag dras dagligen med tvivel om att sälja tomten tillsammans med bilarna. Jag köper fortfarande bilar. Det är som en sjukdom som jag inte blir frisk från.

Som ni kan se av bilderna är det en hel del olika sorters bilar på tomten. Både sådan som han arbetat med och sådan som han ännu inte hunnit till. Han har till exempel en hel rad tvådörrars Chevrolet från 1955-57 (kombi och sedan) som väntar på kärlek.

Bland de äldsta bilarna finns en Chevrolet roadster pickup från 1926, en T-Ford-pickup från 1927 och en australiensisk Mercury Ute från 1947.

Amerikanska muskelbilar trivs hos Mike

Det finns också en hel del amerikanska muskelbilar på tomten. Bland annat en Chevrolet Malibu (cab) från 1964 och en ovanlig Pontiac Beaumont Sport Deluxe (V8, fyrväxlad) från 1966. Den senare byggdes bara i 45 exemplar.

Och en restaurerad Chevrolet Chevelle -68 har han ägt i 30 år.

Bilarnas värde är allt från 5 000 kronor till långt över 300 000 kronor styck. Och utgångspriset för tomt, byggnader och bilar är omkring 13 miljoner kronor.

Det ska tilläggas att sedan det hela lades upp hos Century21 för ett år sedan, då med 300 bilar, så har Mike Hall köpt på sig omkring 40 bilar till. Bland annat en Plymouth Coupé som han ”inte kunde stå emot”.

LÄS ÄVEN: Fredriks gåva till döende pappan – renoverade Buick 

Lämna ett svar