Kabe populäraste husvagnen och husbilen på Blocket

När köp- och säljsajten Blocket samlar statistik över sökord bland husvagnar och husbilar så toppar svenska Kabe båda listorna.

Kabe firar 60 år som tillverkare av husvagnar och husbilar i år och har en stabil marknadsandel i Sverige, trots tuff konkurrens från flera tyska märken.

LÄS MER: Vi testar drömbilen från Bürstner 

Sveriges mest sålda husvagn Hobby kommer på andra plats med svenska Polar på tredje. Kabe ansvarar för importen av Adria som placerar sig på fjärde plats bland husvagnarna, strax före Solifer. Att klassiska Cabby är sexa före Knaus, Tabbert, Sävsjö och Bürstner visar att tilltron till svenskbyggda vagnar är stor.

Kabe toppar även husbilslistan men här skuggar de tyska konkurrenterna. Hymer är tvåa före Hobby, Adria, Bürstner, Dethleffs, Knaus och lyxbilen Concorde. Många gillar Mercedes drivlinor – åtta på listan – och ett sökord som Plåtis är på tredje plats.

Nu är inte Plåtis något nytt spännande varumärke bland husbilarna utan helt enkelt sökordet som används för att hitta ombyggda van:s och mindre husbilar. Plåtisarna har länge haft det tufft att slå igenom på den svenska marknaden men kanske kan Blocket-statistiken visa att något nu verkligen är på gång.

LÄS MER: Husbilslivet passar allt fler 

När Blocket listar sökord som inte var med varumärke att göra toppar barnkammare, barnkammarvagn och långbädd bland husbilarna medan automat, långbädd och garage ligger högt upp på söklistan.

Blocket har även statistik över snittpriser på husvagnar och husbilar och här är prisskillnaden tydlig. Vagnarna har priser mellan 30 000 och 120 000  kronor beroende på varumärke medan husbilarna ligger på priser från 250 000 till 870 000 kronor.

Lämna ett svar