”Hoppas du hann till arbetet – jag var nära att aldrig kunna arbeta mer”

Natten till måndagen var olyckan fram för långtradare på E18 nära Örebro och polis och bärgare kallades till platsen.

Där placerades stroboskopblinkande, gula ljus ut på vägbanan, en polisbil med blåljusen påslagna ställdes snett över vägbanan och varselvästarna togs på av räddningspersonalen på plats. Även bärgningsbilens hade sina blinkande varningsljus på.

Men det hjälpte inte. En bilförare valde ändå att behålla sin höga fart vid passeringen – och det höll på att gå riktigt illa. Två poliser, i varselväst, var tvungen att kasta sig åt sidan för att överleva och den stressade bilisten passade även på att köra över ett av stroboskopljusen, för att sedan försvinna från platsen.

Det är förståeligt att händelsen påverkade räddningspersonalen på plats och nu har polismannen Johan skrivit ett engagerande Facebook-inlägg på Örebropolisens sida:

”Jag hoppas att du hann i tid till ditt arbete, jag var nära att aldrig kunna arbeta mer. Jag hoppas att du känner glädje när du kommer hem till dina nära och kära ikväll, en lyx jag var nära att mista i natt.”

Han påminner också om att han och hans kolleger är där för att alla andra ska kunna sova tryggt och sedan ha fri väg till arbetet på morgonen.

”Jag ber dig visa hänsyn. Jag ber dig sänka hastigheten. Jag ber dig höja blicken och tänka ett steg längre.”

Många berörs av polismannens inlägg

Johans inlägg engagerar och många har delat och kommenterat:

– Tragiskt att folk inte kan respektera olyckor och visa hänsyn till er som arbetar på platsen. All heder och respekt åt er.

– Så bra skrivet.

– Hoppas ni tog upp jakten och läxade upp skithögen! 

– Tack för ert fantastiska arbete!

LÄS ÄVEN: ”En liten lort när man inte står för det man gjort”

 



Lämna ett svar