Het påskpresent från Lexus

I påsk kan du få se Lexus snygga LC 500 ute hos din bilhandlare. En exklusiv förseriebil kommer att turnera runt på åtta orter i Sverige under april månad där det finns en chans att känna och klämma.

Om du väljer att slå till så levereras de första bilarna till svenska kunder under sensommaren. Priset ligger mellan 998 000 och 1 146 000 kronor beroende på val av utrustning. Lexus LC 500 finns både med en konventionell V8-bensinare och som så kallad fullhybrid.

Hybriden har dels en V6-motor på 3,5 liter och dels en kraftfull elmotor. Tillsammans skapar de här två motorerna det som Lexus kallar Multi Stage Hybrid-transmission. 0–100 km/tim klaras av på fem sekunder med ett CO2-värde på 145 gram per kilometer.

Bensinmotorn är lite elakare mot miljön. Med V8:an på 477 hästkrafter och en 10-stegad automatlåda görs 0–100 km/tim på 4,7 sekunder. Bränsleförbrukningen är häftiga 11,5 liter per tio mil och CO2-värdet höga 263 gram per kilometer.

Oavsett drivlina är startpriset 998 000 kronor. Bland tillvalen finns ett nytt multimediasystem, adaptiv fjädring, LED-strålkastare, glastak, 20-tumshjul och ett aktivt säkerhetssystem som Lexus döpt till Lexus Safety System+.

Med utrustningen Sport+ får du kolfibertak, sportstolar, smidda 21-tumsfälgar och en premiumljudanläggning från Mark Levinson. Du får då också aktiv styrning med variabel utväxling, styrning på alla fyra hjulen, Torsen-diffar och adaptiv bakspoiler. Och vill du inte ha den påskgula färgen så finns det tio andra exteriörfärger att välja mellan.

Lämna ett svar