Här är svenskarnas vanligaste bil-namn

Enligt en ny undersökning som Novus tagit fram på uppdrag av Circle K namnger en femtedel av svenskarna sina bilar. Och om din bil heter Pärlan är du inte ensam – det är Sveriges vanligaste bil-namn med 26 procent. Bettan kommer tvåa med 17 procent.
Det är också vanligt att svenskarna pratar med sina bilar. Var fjärde bilägare gör det, framförallt kvinnor – här är det en tredjedel som pratar med sin bil. Drygt hälften pratar med sin bil om trafiken, men 12 procent diskuterar diverse problem med sin bil.

Bilen gör oss glada

– Det är superkul att så många svenskar döper sina bilar och pratar med dem, säger Jenni Alterling, Senior Fuel Product Manager på Circle K.
Just glädje är en av de känslor som många svenskar kopplar ihop bilen med (30 procent). Andra vanliga associationer är tacksamhet och kärlek men den känsla som de allra flesta förknippar bilen med är frihet (44 procent). Omkring 3 procent kopplar ihop bilen med nervositet och endast 2 procent tycker att den är ett irritationsmoment.  
– Många svenskar verkar lysa upp när de tänker på bilen. Det är förstås väldigt kul och förhoppningsvis är det ett resultat av att bilarna också mår bra, säger Jenni Alterling, Senior Fuel Product Manager på Circle K.

LÄS MER: Här är bilarna som imponerar mest på grannen

Lämna ett svar