Här är Kalashnikovs nya monsterbil

Kalashnikov Group – som till 51 procent är statsägt – tillverkar 95 procent av alla ryska handeldvapen och exporterar sina produkter till 27 länder. 

Utöver det bygger koncernen även militärfordon – och nu visar man upp sitt senaste monster i den kategorin. 

LÄS MER: Jon Olsson säljer sin monster-Lamborghini 

Sköld med skottgluggar i fram

Det nya kravallfordonet är byggt som en lastbil med en sköld stor som en garageport i fronten. Den ska skydda de skyttar som kan stå i någon av de åtta skottgluggarna mot uppretade folkmassor. På taket finns dessutom en vattenkanon som ska kunna mota bort meningsmotståndare. 

Det nya monstret har passande nog fått namnet ”Schit”. Det betyder nämligen sköld i hemlandet. 

Ryska myndigheter har fått mycket nytt material för att kunna skingra demonstrerande människor i takt med att oron över landets ekonomi växt, rapporterar ABC News

LÄS MER: Se Ariels nya offroad-monster Nomad 

Terradyne Gurkha, en pansarbil för privat bruk.

Foto: Terradyne

Pansarbilar för civilt bruk

Kalashnikov Schit är utvecklad för myndigheter, men det finns flera tillverkare som bygger pansarbilar för privat bruk. 

Den kanadensiska modellen Terradyne Gurkha, som främst används av specialstyrkor som amerikanska S.W.A.T. och den Mexikanska motsvarigheten Fuerza Civil, släpptes 2015 i en version för civila personer. 

Men för den sakens skull sparade man inte på skyddsplåtarna. Bilens yttre ska klara attacker med grovkalibrig pansarbrytande ammunition. Under huven sitter en dieselmotor på 6,7 liter och 300 hästkrafter med ett vridmoment på närmare 900 newtonmeter. 

Priset landar på motsvarande 2,3 miljoner kronor. 

Lämna ett svar