Ferrari överraskar mest inför F1-premiären

Efter flera år av Mercedes-dominans kan vi stå inför en betydligt mer spännande F1-säsong. Ferrari har, efter några svaga säsonger, imponerat under försäsongstesterna och presterat bra varvtider med alla olika typer av däck och i alla väder.

Sebastian Vettel satte snabbaste varvtid av alla torsdag morgon och Ferrari-bilen har också visat sig stabil och körbar i de flesta kurvorna runt Barcelona-banan. F1-teamen har kört massor i Barcelona och kan se i varje kurva hur bra bilen är jämfört med tidigare år.

Döljer Red Bull något?

Om Ferrari överraskat positivt så finns det några team som är besvikelser. Många trodde mer på Red Bull men hittills har Daniel Ricciardo och Max Verstappen inte lyckats matcha Ferrari- och Mercedes-bilarna. Anledningen är att Renault-motorn inte har tillräckligt med kraft vilket fått till följd att Red Bull byggt en bil med lägre luftmotstånd, och därmed mindre grepp i asfalten i snabba kurvor.

Men vissa påstår att Red Bull kommer med en uppdaterad och snabbare bil till premiären i Melbourne.

De stora besvikelserna är annars Renault och McLaren. Renault har haft tekniska problem medan McLaren verkar ha byggt fel bil – igen. Nu bråkas det internt i McLaren där vissa skyller på Honda-motorn medan andra pekar på bilen som orsaken till problemen.

Sauber blandar

Marcus Ericssons Sauber-team har blandat bra dagar med betydligt sämre. Marcus nya teamkompis Pascal Vehrlein kom tillbaka efter sin nackskada till veckans tester och var under torsdagen snabbare än Marcus. Men Sauber-bilen verkar sakna lite fart för att kunna slå sig in bland team som Toro Rosso, Haas och Williams. För att inte återigen bli sist tvingas Sauber hoppas på fortsatta problem för Renault och McLaren.

Marcus Ericsson har gjort ett par riktigt bra varvtider men teamet behöver få till de optimala inställningarna lite snabbare för att känna sig trygga inför träningarna och kvalet i Melbourne.

****

Jag ska hälsa från Louise Cook. För ni minns väl enda tjejen i Svenska rallyt? Jag träffade Louise på Fords förhandsvisning inför bilsalongen i Genève och hon längtade tillbaka till Sverige och Rally Sweden, trots krascherna på de svåra vägarna. Louise längtade också efter en ny rallybil byggd på Fords nya Fiesta.

****

Ni har väl tänkt på att vi närmar oss rallycrossäsongen. Premiär i Barcelona 31 mars.

 

 

Lämna ett svar