Billy Monger skadades svårt – får stöd av en hel racingvärld

F4-loppet på Donington Park förra helgen fick en tragisk utgång. 17-årige Billy Monger kraschade och skadade sig så svårt att läkarna tvingades amputera brittens båda ben.

I loppet tävlade bland andra F1-stjärnan Marcus Ericssons yngre bror Hampus och Marcus var snabbt ute och gav sitt stöd till Monger på Twitter. Flera andra förare gjorde likadant och Billy Mongers teamchef Steven Hunter – som själv miste sin bror i en bilolycka 2001 – satte upp en fond där alla kunde bidra med pengar och stöd till Mongers rehabilitering. 

Flera förare som tävlat för Steven Hunters stall JHR Developments genom åren började fylla kontot med pengar och bland andra F1-stjärnan Jenson Button började sprida budskapet att hjälpa Billy Monger på alla sätt.

Vill tillbaka snabbt

I veckan hade kontot fyllts på med nära fem miljoner kronor och när Billy Monger vaknade ur sin koma började han direkt att prata om hur han ska komma tillbaka till bilsporten.

Italienaren Alex Zanardi miste sina ben i en tragisk krasch på Lausitzring i Cart-serien 2001 men lyckades ändå att komma tillbaka och har tävlat i flera år i olika bilsportklasser. Zanardi är också flerfaldig OS-medaljör i rullstol.

Ett lite speciellt sammanträffande är att både när Monger kraschade i söndags och när Zanardi vann i Tyskland var det en svensk förare som vann själva tävlingen. Linus Lundqvist vann F4-loppet på Donington och Kenny Bräck vann på Lausitzring.

Så här skriver Marcus Ericsson på Twitter:

”All my thoughts with @BillyMonger and his family. Please donate and support ❤️”

Vill du stödja Billy Mongers rehabilitering så finns det uppgifter här. 

Lämna ett svar