Audi storsatsar på suv:ar – en ny Q4 ska lanseras 2019

BMW och Mercedes har redan gjort det. Och nu väljer Audi att följa efter och både 2018 och 2019 får vi se nya suv:ar från Audi.

Nästa år har Audi lovat att visa upp sin stora coupésuv Q8 – en bil som blir en direkt konkurrent till BMW:s tuffa X6.

Men Audi har också beslutat att gå vidare med planerna på en mindre coupésuv, döpt till Q4. Bilen ska storleksmässigt ligga mellan Q3 och Q5 men får en mer sluttande taklinje. Q4 ska konkurrera med BMW X4 samt den kommande lill-coupén från BMW, X2. Q4 blir också en konkurrent till Range Rover Evoque samt till Mercedes GLC Coupe. I dag är det bara Volvo som inte har en coupésuv av premiumtillverkarna – men vi gissar att det skissas febrilt på designavdelningen i Torslanda.

Geely-ägda Lynk&co har också spanat på den biltypen och deras Lynk01 har tydliga drag av en coupétaklinje.

Audi har valt att konceptbilen TT Offroad Concept från 2014 ska stå som modell för nya Q4 och Audi hoppas att försäljningen ska nå samma nivåer som Q3 och Q5 som båda sålde en bra bit över 200 000 modeller förra året.

De två nya suv:arna Q4 och Q8 är starten på en rad nya bilar från Audi och efter lanseringarna av Q2 och Q5 i fjol ser vi en tydlig och utökad satsning på suv-segmentet. I år ska Audi bland annat visa sin nya A8 – en bil som också ska avslöja en hel del av Audis nya designspråk.

Nästa år kommer också en ny A7.

Motorer och växellådor till Q4 ska hämtas från Q3 och Q5.

Lämna ett svar