Audi avslöjar nya Q8 – blir deras finaste suv

Nu får vi se hur Audi tänker sig sin nästa modell Q8. Den nya stora bilen ska bli den allra lyxigaste suven i Audis modellprogram. Helt enkelt ett sportigare och mer flärdfullt alternativ till Q7, och naturligtvis en vass konkurrent till BMW X6 – som ju var först ut med biltypen redan 2008. …

Bilen som visas på bilsalongen i Detroit är en konceptbil – men produktionsmodellen är inte långt borta. Den ska lanseras redan nästa år, och Q8 concept skvallrar en hel del om framtiden. …

Ny teknik väntar i Audi Q8

…– Q8 concept är en Audi i toppform. Den demonstrerar styrkorna i vårt varumärke både när det gäller teknik och design, medan den visar en glimt av en framtida fullstor produktionsmodell, säger Dietmar Voggenreiter styrelseledamot i Audis marknadsavdelning.

På insidan har Audi gjort sig av med knappar och vred och ersatt kontrollytorna med displayer. Audis virtual cockpit är en självklarhet här, och vi kan minst vänta oss dubbla stora skärmar i en produktionsmodell – inte helt olikt upplägget som redan används av Mercedes. I kupén hittar vi gott om plats för fyra och trots den sluttande taklinjen ryms 660 liter i bagageutrymmet.

Kraftfullt plug in-system

Under huven visar Audi upp ett plug in-hybridsystem som består av en treliters bensinmotor på 333 hästkrafter och en elmotor på ytterligare 146 hästkrafter integrerad i den åttaväxlade automatlådan. Suven accelererar från 0-100 på 5,4 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 kilometer i timmen.

Batteriet som är monterat i aktern på Q8 har en kapacitet på 17,9 kWh ska räcka till 60 kilometers eldrift. tillsammans med bensinmotorn räcker kapaciteten upp till 100 mil – och den beräknade förbrukningen enligt vår europeiska körcykel är 2,3 liter per 100 kilometer.

Någon gång nästa år får vi se hur mycket av de olika finesserna och designen som hänger med till en produktionsmodell.

LISTA: 12 billiga familjesuvar – snälla mot plånboken

Lämna ett svar