Volvo V60 Polestar debuterar i WTCC

Polestar Cyan Racing ger sig nu in i WTCC, FIA World Touring Car Championship, det den första tävlingen går i helgen på banan Paul Ricard i Frankrike. De två förarna Fredrik Ekblom och Thed Björk kommer att köra var sin Volvo S60 Polestar TC1, en bil som visat sig vara snabb under försäsongstesterna.

Samtidigt kommer produktionsmodellen Volvo V60 Polestar, en prestandaversion av V60 som byggts om av Polestar, att användas som säketerhetsbil under tävlingarna. Bilen har en sexcylindrig bensinmotor på 350 hästar och 500 Newtonmeter.

V60 Polestar accelererar från 0–100 km/h på 4,9 sekunder under optimala förhållanden. Även chassit har byggts om och den fyrhjulsdrivna bilen är betydligt spänstigare än en vanlig V60.

WTCC: Här är hela programmet 2016

Ännu mer säkerhetsutrustning än standard

Att V60 Polestar nu blir säkerhetsbil går helt i linje med hur Volvo brukar vilja marknadsföra sig själva – som världens säkraste bilmärke.

Och Volvo V60 Polestar Safety Car har fått ännu mer säkerhetsutrustning än vanliga V60. Här finns till exempel en kraschbur och diverse säkerhetsutrustning som kan användas om en olycka inträffar ute på banan.

– Det här ger oss möjligheten att sluta cirkeln genom att visa hur kunderna kan ta med sig racingteknologin hem, samtidigt som vi tar del av det omfattande säkerhetsarbetet inom mästerskapet, säger Alexander Murdzevski Schedvin, motorsportchef på Polestar.

Det här är inte första gången en Volvokombi syns på internationella racerbanor. Under säsongen 1994 tävlade Rickard Rydell i det brittiska touringbilsmästerskapet BTCC med en Volvo 850 kombi, något som väckte stor uppmärksamhet.

Dags för ny Volvo? Se vad du får för din gamla bil här!

Lämna ett svar