Nya Panamera får premiär i höst

Porsche har byggt om sin serie med Boxster och Cayman-bilar samt plockat in nya motorer i 911-serien.

Men nu ska den stora sedanen Panamera göras om. Andra generationen Panamera ska presenteras på bilsalongen i Paris i höst.

Nya Panamera är byggd på Volkswagen-gruppens nya plattform döpt till MSB och samma plattform ska användas till kommande Bentley, Bugatti och Lamborghini. Försäljningen i Europa inleds redan i höst med lanseringar i Kina och USA först nästa år. Plattformsbytet betyder bland annat mer användning av aluminium och hållfast stål för att minska vikten och förbättra styvheten i chassit.

Och kanske behövs det en förändring då Panamera förra året var den modellserie som såldes sämst av Porsches totalt fem modeller, Boxster/Cayman, Cajun, Cayenne, 911 och Panamera. Men Panamera är populär i Kina där utrymmet premieras.

Planerar kombimodell

För att ytterligare snygga till försäljningssiffrorna för Panamera planerar Porsche en kombikupé, så kallad Shooting Brake, i Europa nästa år. Porsche har vägrat att officiellt bekräfta planerna på en Panamera-kombi men det ska finnas experimentbilar tillverkade och testade.

Bilderna på de Panamera som testats avslöjar att Porsche i stort sett gått helt på de designelemenat som visades 2012 i Panamera Sport Turismo. Bland annat är baklamporna i det närmaste identiska med konceptbilens.

Vi kommer att få se en rad motorer: sexcylindriga, åttacylindriga samt plug-in-modeller.

Sugen på en Porsche? Kolla vad du får för din bil här!

Lämna ett svar