Volvo kan vinna stort USA-pris

Volvos första bil i 90-serien, XC90, prisades rejält på flera marknader. Bland annat vann XC90 det prestigefyllda priset Truck of the Year i Nordamerika under bilsalongen i Detroit i januari i år och XC90 var också tvåa bakom Opel Astra i Car of the Year i Europa.

Nu är det dags för S90 att börja samla ihop priser.

S90 har en god chans att gå till final i Car of the Year i Europa, finalisterna presenteras den 28 november. S90 har också nominerats till Car of the Year i Nordamerika som en av bara tre bilar. Priset delas ut vid bilsalongen i Detroit i januari och Volvo S90 ställs mot nya elbilen Chevrolet Bolt och premiumsedanen Genesis G90.

I klassen Truck of the Year har Ford F-serie Super Duty, Honda Ridgeline och Nissan Titan nominerats. Och i klassen Utility Vehicle of the Year är Chrysler Pacifica, Mazda CX-9 och Jaguar F-Pace nominerade.

LÄS MER: Volvo sågas i kundundersökning

Vinnarna presenteras 9 januari

Vinnarna ska presenteras den 9 januari vid en ceremoni i Detroit.

Volvo kan behöva en framgång för S90 i USA efter att Volvos handlare fått tuff kritik i en stor bilägarundersökning. Volvo kommer under det här året också att färdigställa sin nya bilfabrik i Berkeley County i Sydcarolina. Fabriken ska ha en kapacitet på 100 000 bilar men är i första hand till för att bygga XC90-bilar.

För några veckor sedan avslöjade Volvo att S90 ska byggas i Kina för export till Europa och USA. Men om Donald Trumps hot om höga skatter på bilar som importeras till USA från Mexiko och Kina kan betyda att Volvo tvingas lägga en viss S90-produktion i fabriken i USA.

Lämna ett svar