Världens största husvagn i Lego – så ser den ut

Precis som ifjol arrangeras klossfestivalen i Örebro den 7-10 juli. Det är Conventum som står som arrangör för Sveriges största lego-event som förra året lockade till sig 22 000 besökare.

Över 50 tillresta utställare kommer att visa upp sina kreationer – allt från bilar, hus och tåg.

I år får festivalen även ett extra fint besök.

 LÄS MER: Ferraris F40 blir lego – detaljerad expertsats!

Fullt möblerad och fungerande 

För första gången någonsin kommer världens största husvagn byggd av 215 158 legoklossar lämna England och därefter ta sig till Örebro för att visas upp i samband med festivalen.

Den är byggd i naturlig storlek, med all tänkbar inredning som brukar finnas i en husvagn. Den är dessutom fullt fungerande.

– Vi är otroligt glada och stolta att den kommer. Den innehar världsrekordet genom Guinness Rekordbok. Det är första gången den lämnar England och det är ett exklusivt tillfälle att se den som inte kommer igen, säger Klossfestivalens grundare Fredrik Novak i ett pressmeddelande.

Det är fortfarande oklart om festivalen lyckas toppa antalet besökare från förra året, men det har redan nu visat sig vara ett större intresse än fjolåret – mycket tack vare sociala medier.

– Det finns ett superstort intresse för lego, både bland barn som vuxna, säger Fredrik Novak.

Porsche i lego

Att bygga fordon av legobitar är så klart inget nytt.

Tidigare i år offentliggjorde Lego en Porsche 911 GT3 RS som officiell modellom än i lite mindre skala än husvagnen. 

Byggd på 2 704 bitar mäter den 57 centimeter i längd, 17 centimeter i höjd och väger ungefär fyra kilo.

Förutom den stora mängden bitar innehåller den mycket stora bygglådan en tjock bok. Den visar inte bara hur modellen ska byggas utan i den finns också mycket information om den riktiga Porsche 911 GT3 RS. 

 Dags att sälja bilen? Se vad du får för din gamla här

Lämna ett svar