Toyota Prius Prime – se nya laddhybriden

 Grunden är den fjärde generationen av den vanliga hybriden Prius, en bil som nyligen hade premiär. Modellen bygger på nya TNGA-plattformen, Toyota New Global Architecture.

Laddhybriden särskiljer sig genom en annorlunda front med fyra led-strålkastare och ett omarbetat bakparti med led-bakljus som ger Prius Plug-in Hybrid en egen ljussignatur.

Jämfört med förra generationen har nya Prius Plug-in Hybrid ett större litiumjonbatteri på 8,8 kWh. Enligt Toyota har räckvidden med bara eldrift fördubblats och anges ny till ”drygt fem mil”. Modellen kan nu också köras i hastigheter upp till 135 km/tim innan förbränningsmotorn behöver kopplas in. Batteriet uppges ta lite drygt två timmar att ladda i ett vanligt 230V-uttag.

Värmepump och solceller

Förbränningsmotorn är en fyrcylindrig 1,8-liters bensinmotor med en termisk verkningsgrad på hela 40 procent, högre än någon annan serieproducerad bensinmotor hävdar Toyota.

Toyota Prius Plug-in Hybrid får en helt ny typ av eldriven värmepump som gör att förbränningsmotorn inte behöver starta för att ge värme i kupén eller för att driva luftkonditioneringen. En annan spännande detalj är att Toyota Prius Plug-in Hybrid har solcellsladdning inbyggd i taket.

Precis som i vanliga Prius är säkerhetssystemet Toyota Safety Sense som standard med bland annat fotgängardetektion, aktiv farthållare, körfilsvarning med körfilsassistans och vägskyltsigenkänning.

Investera i laddhybrid? Se hur mycket du får för din nuvarande bil här!

Lämna ett svar