Toyota återkallar Prius, Corolla och Lexus CT

Vi har läst och hört mycket om den stora krockkudde-skandalen som drabbat den japanska tillverkaren Takata. Den här gången är det svenska Autoliv som drabbats då deras krockgardiner kan explodera och skada passagerarna. Toyota har noterat att gardiner exploderat i parkerade bilar och felet ska finnas på modeller som Prius och Lexus CT i så många som 932 000 bilar över hela världen.

100 miljoner krockkuddar åtgärdas

Felet med läckande bränsletankar finns i hela 2,87 miljoner bilar och berör modeller som Prius och Corolla. Det är en låda som innehåller utrustning för att mäta utsläppsvärden som kan spricka och därmed orsaka bränsleläckaget.

Toyota har sedan tidigare drabbats hårt av Takata-skandalen och har bilar ute på vägarna med felaktiga krockkuddar. Så många som 100 miljoner krockkuddar från Takata ska åtgärdas i en mängd bilmodeller och bilmärken över hela världen.

 LÄS MER: Farliga krockkuddar i bilar i Europa

Kan explodera i bilen

Enligt Toyota känner de inte till något fall där någon skadats av en felaktig krockgardin från Autoliv. Enligt Autolivs undersökning har det inträffat vid en handfull tillfällen att gardiner exploderat i parkerade bilar och då har bilarna utsatts för stora temperatursvängningar.

Bilarna med felaktiga gardiner har tillverkats från oktober 2008 till april 2012. Bilarna med felaktiga bränsletank har tillverkats mellan april 2006 och augusti 2015, enligt uppgifter från Toyota.

 Funderar du på att sälja din bil? Se vad du kan få för den här

Lämna ett svar