Tesla och Volvo har de sämsta bilförsäljarna

Pied Piper Management rankar varje år de bästa bilförsäljarna med hjälp av så kallad ”mystery shopping”, det vill säga anonyma personer som utger sig för att vara kunder.

De tittar främst på hur väl försäljare följer säljprocessen genom att till exempel ställa kvalificerade frågor och slutligen fråga om hen ska köpa bilen.

Tesla hamnar år efter år sist på listan – så även den här gången.

– Tesla förbluffar mig. De äger alla sina affärer, så man skulle kunna tro att varenda en skulle göra samma sak. Men det gör de inte. Tesla är konsekventa i sin inkonsekvens, säger Fran O’Hagan, Vd för Pied Piper Management, till Wardsauto.

Ägaren Elon Musk verkar dock nöjd med resultatet.

”Tesla ligger sist när det gäller säljande! Bra.” skriver han på Twitter.

 LÄS MER: Ny olycka med Teslas självkörande system

Volvo också i botten

I botten av listan finner vi också den svenska biltillverkaren Volvo som får totalt 96 poäng, jämfört med Infiniti – som toppar listan – på 114 poäng.

Volvos 96 poäng är en poäng mer än vad de hade på samma lista förra året.

Land Rover och Mitsubishi är de som ökat mest men trots det håller de fortfarande till på den nedre halvan. Totalt undersöktes 34 olika biltillverkare.

Bäst i test var som sagt Infiniti med 114 poäng. Lexus och Mercedes-Benz delar på andra platsen med 112 poäng vardera, tätt följt av Toyota med 109 poäng.

 Köpa ny bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar