Tesla avslöjar: Så får du förtur till Model 3

Det har pratats om kommande Tesla 3 i ett par år och intresset är massivt. Bilen är byggd för att konkurrera med bilar som Audi A4, BMW 3-Serie och Mercedes C-Klass. Men, den blir naturligtvis helt eldriven och kommer att få en räckvidd på någonstans cirka 35–40 mil.

Och, den kommer att bli betydligt billigare än Tesla S: För runt 35 000 dollar ska man kunna köpa basversionen av Tesla 3, alltså motsvarande cirka 300 000 kronor.

Produktionen av Tesla 3 börjar i slutet av nästa år, men redan 31 mars när bilen blir offentlig kommer det gå att reservera ett exemplar. Och man bör nog vara med i matchen om vill ha sin bil så tidigt som möjligt.

LISTA: Handlarnas rea i vår – 14 bra bilar till kampanjpris

Bättre köplats om man besöker en handlare 31 mars

På sin blogg avslöjar Tesla hur man ska göra för att få förtur i kön, en kö som förväntas bli lång. Enklast är kanske att reservera sin bil online, man kommer att kunna registrera sig och betala 10 000 kronor i handpenning på Teslas sajt.

Enligt Tesla får man dock en bättre köplats om man besöker en Teslahandlare 31 mars och gör sin beställning där. Kunder som redan äger en Tesla – eller som köper en Model X eller Model S samtidigt som de reserverar en Model 3 – hamnar direkt i en speciell vip-kö och kan räkna med att få sina bilar först av alla.

GRATIS BILVÄRDERING: Se aktuellt värde på din bil här

Lämna ett svar