Svenske föraren stödjer Pride – tappar sponsor

Viktor Johansson, 25, har tävlat i Rallycross sedan 2012 och han har vunnit både silver och brons i SM.

I januari var han i Piteå för att delta i SM-veckan och valde då att måla Pride-flaggan på sin rallycrossbil för att hylla sina homosexuella vänner.

 LÄS MER: Pokémon Go har blivit en trafikfara

”Mänskliga rättigheter slår högre”

Men tilltaget togs inte emot väl av en sponsor.

– Efter tävlingen pratade med min teamkollega med en sponsor och han frågade om jag skulle ha kvar färgerna på bilen. Om de skulle sitta kvar så skulle han inte sponsra mer, säger Viktor Johansson till Allt om bilar.

– Det är tråkigt. Det är en dyr sport och man behöver alla pengar man kan få, men om det är på de premisserna så klarar jag mig utan de pengarna. Mänskliga rättigheter slår högre.

Rallycrossföraren fick dock positiv respons från såväl vänner som andra förare och i eftermiddag kör han en ny tävling i samband med Norrlandsveckan.

”Pratas aldrig om det”

Och Prideflaggan kommer återigen att pryda bilen. Han tycker att motorsporten har mycket kvar att jobba på när det kommer till homofobi.

– Homosexualitet är väl någonting som det aldrig pratats om inom motorvärlden, precis som på många andra arenor i samhället. Men man behöver inte göra mycket, jag satte några färger på bilen och du ser ju hur det har blivit, säger Viktor Johansson.

 Köpa ny bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar