Porsche 918 återkallas – Zlatan och Seinfeld drabbas

Återkallelsen är främst i förebyggande syfte och inga skador har skett på grund av felet.

Men biltillverkaren har upptäckt fel med originaldelarna där skruvarna som håller fast säkerhetsbältet har av misstag bytt plats. Enligt Porsche så används skruvarna endast en gång och hittills har som sagt inga skador rapporterats.

Porsche ska nu ta tillbaka alla 918 exemplar av bilen, inspektera skruvarna och sedan byta ut dem om det skulle behövas, skriver Auto Evolution.

 QUIZ: Känner du igen Zlatans lyxiga bilar?

Zlatan Ibrahimovic drabbas

Den ovanliga superbilen ägs av många kändisar, däribland Jerry Seinfeld och den svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Men frågan är om inte de, och alla andra ägare, börjar tröttna på sin Porsche 918. Det här är nämligen den fjärde gången som de återkallar den.

I slutet av 2014 återkallades den två gånger då det fanns en svaghet i bakvagnen, ett länkage som riskerade att gå sönder och som i så fall kunde göra bilen svårare att kontrollera. Zlatan Ibrahimovic var en av de drabbade då också.

Den tredje och senaste gången, fram tills nu, var i maj förra året på grund av ett fel i kylarfläktens elektriska ledningsnät då det skulle kunna skadas av en kolfiberkomponent.

 LÄS MER: Startar taxi för Pokémon Go-spelare

Köpte den i maj 2014

Allt om Bilar avslöjade i maj 2014 att Zlatan hade blivit ägare till en Porsche 918 Spyder.

Bilen som är värd närmare åtta miljoner kronor har en V8 på 4,6 liter och 608 hästkrafter. Dessutom bidrar två elmotorer med ytterligare 286 hästkrafter. Bilen väger enligt Porsche 1 634 kilo.

Det ger riktigt bra prestanda: 0-100 km/h går på 2,8 sekunder och toppfarten är 345 km/h.

 Sugen på en Porsche? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar