Subaru Levorg blir säkrare i Sverige

Eyesight hämtar information om trafikmiljön via en stereokamera, som i princip registrerar omgivningen likt de mänskliga ögonen. Systemet har haft flera framgångar i krock- och säkerhetstester runtom i världen.

Det har fått högsta betyg, fem stjärnor, av trafiksäkerhetsorganisationen NCAP både i Europa och Japan. Dessutom testades systemet testades nyligen av den tyska bilägarorganisationen ADAC och gick ut som vinnare, enligt ett pressmeddelande från den japanska biltillverkaren Subaru.

BILTEST: Så bra är uppdaterade Subaru Outback

 

Ser också bilar som kommer bakifrån

– Från början var det tänkt att EyeSight skulle erbjudas som tillval, men eftersom vi har ambitionen att erbjuda världens säkraste bilar har vi valt att införa systemet som standard även i Levorg, säger John Hurtig, varumärkesdirektör på Subaru Nordic AB.

Subaru Levorg är – förutom EyeSight – utrustad med Subaru Rear Vehicle Detection. Det systemet håller reda på vad som händer vid sidan av och bakom bilen. Inför modellåret 2017 har dessa system kompletterats med Lane Keep Assist, som styr tillbaka ifall bilen oavsiktligt skulle bryta en filmarkering.

Byta till Subaru? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar