Se Jon Olsson erövra glaciären med sin bil

I måndags skrev Allt om bilar om Jon Olssons norska snöäventyr. Den 33-åriga freestylestjärnan och sportbilentusiasten befann sig vid Fonnaglaciären i Jondal i Norge med sin Lamborghini Murcielago LP640.

Hans plan var att köra upp bilen till toppen av den 1 250 meter höga berget. Vädret ställde dock till det med problem och videon slutade i moll. Det blev att avbryta toppförsöket.

Men har Jon Olsson lagt ut en ny video från sitt äventyr med sitt lyxiga kraftpaket i den norska fjällvärlden. Och denna gång gick det – bokstavligen talat – vägen.

”Hade ett helt otroligt grepp”

Vädret visade sig från sin bästa sida när Jon Olsson släppte loss sin Lambos 640 hästkrafter i 6,5-liters V12:an, upp för berget. Det tjöt i däcken och snön virvlade. Och det bar ända fram.

– Att åka upp på ett fjäll så här i en bakhjulsdriven Lamborghini på 640 hästkrafter och med 16 millimeters spikar slår det mesta. Jag hade ett helt otroligt grepp. Jag älskar mina däck, sa Jon Olsson triumferande efter den lodräta åkturen.

”Älskar bilar – och glaciärer”

Hur kom han då på idén att ta en Lamborghini upp på en glaciär?

– Jag älskar bilar och jag älskar glaciärer. Varför inte kombinera dem – då kan man få riktigt roligt.

Och visst fick han det.

Han roade sig även med att montera upp storslalomportar i backen och sedan köra med sin Lambo mellan dem.

– Jag vet inte hur man monterar upp storslalomportar för en bil. Det finns bara ett sätt att reda på det, sa han innan det bar i väg.

Jon Olsson vet att ta ut svängarna.

Byta till vassare bil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar